Gigantul retailer Amazon a lansat o farmacie online în India, marcând, astfel, intrarea pe piața de medicină online a țării cu peste 1,3 miliarde de locuitori, în contextul pandemiei de Coronavirus care crește piața farmaceutică, scrie BBC.

Farmacia Amazon va deservi, inițial, zona Bangalore, capitala statului Karnataka, situat în sudul Indiei, iar conceptul ar putea fi testat și în alte orașe ale țării.

Farmacia va oferi rețete, medicație tradițională indiană Ayurveda, dar și instrumente medicale.

Amazon a intrat în retailul farmaceutic în 2017. Anul următor a cumpărat PilliPack, un start-up american care livrează medicamente la domiciliu. La finalul anului trecut, compania a introdus brandul Amazon Pharmacy pe lista serviciilor oferite de PillPack.

În ianuarie, Amazon a cerut să înregistreze marca „Amazon Pharmacy” în Marea Britanie, Australia și Canada.

Anul acesta, americanii de la Amazon au investit miliarde de dolari în economia Indiei. De-a lungul timpului, Amazon a investit circa 6,5 miliarde de dolari în țara unde vede un potențial enorm de dezvoltare. În mai, Amazon a intrat pe piața de livrare de mâncare din India.

Sursa foto: Facebook Amazon.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri