Eficiența unei surse este determinată de un calcul foarte simplu care ne spune valoarea pierderilor sursei în urma folosirii acesteia într-un sistem compatibil. De exemplu, dacă sistemul din unitatea ta centrală are un consum de 100 W, iar sursa are o capacitate de 120 W, atunci eficiența va fi de 80%. Deoarece se pierd 20 W. Nu îți recomand să achiziționezi surse care scad sub această valoare de 80% eficiență deoarece este posibil să dai degeaba banii pe ea sau să îți afecteze destul de mult factura la curent.

Eficiența unei surse de alimentare este determinată de un calcul foarte simplu care ne spune valoarea pierderilor sursei în urma folosirii acesteia într-un sistem compatibil. De exemplu, dacă sistemul din unitatea ta centrală are un consum de 100 W, iar sursa are o capacitate de 120 W, atunci eficiența va fi de 80%. Deoarece se pierd 20 W. Nu îți recomand să achiziționezi surse pc care scad sub această valoare de 80% eficiență deoarece este posibil să dai degeaba banii pe ea sau să îți afecteze destul de mult factura la curent.

Ce surse pc trebuie să cumperi în 2020 și cum le identifici?

Nu te lăsa influențat de prețurile extrem de mari care promovează surse “calitative”. Pe cât de importantă este sursa într-un sistem de PC, pe atât de mult îți recomand să o alegi printre ultimele. Pentru a determina corect ce sursă pc ai nevoie, trebuie să știi ce consum are calculatorul tău. Acest lucru nu se poate face decât după ce știi deja ce procesor, RAM, hard, placă video, placă de baza și alte componente vrei să pui în unitate. După ce vezi câți W consumă fiecare piesă, fă un total, iar acela va trebui să fie valoarea minimă a sursei.

Așa cum îți spuneam și câteva rânduri mai sus, dacă PC-ul tău consumă 200W, tu ar trebui să achiziționezi o sursă de o capacitate de 300 W

O sursă ieftină pe care și-o poate permite oricine, făcută de un producător destul de bun din industrie și care suportă și 500W este sursa SL de 500W de la Inter-Tech.

Toate sursele pc de la Inter-Tech au protecție.

Orice sursă pc trebuie să aibă PFC activ. Această terminologie este folosită pentru a determina dacă sursa este protejată sau nu în cazul fluctuațiilor de intensitate al curentului, al penelor de curent etc. În mod normal, sursele care nu mai sunt protejate din acest punct de vedere nici nu mai sunt permise pentru a fi folosite pe teritoriul Europei.

De ce este important să ai în vedere această protecție PFC activ? Ei bine, fluctuațiile de curent, adică acele intensități mai mari sau mai mici care sunt ușor sesizabile la lumina becului sunt un dușman foarte mare pentru ansamblurile de componente sensibile pe care le avem în carcasele calculatoarelor. Acestea pot suferi foarte ușor avarii, iar PFC activ este o caracteristică mai mult decât obligatorie. În acest fel, către componentele din interiorul carcasei nu vor fi trimise acele fluctuații, sursa pc fiind capabilă să livreze voltaje stabile.

Pentru că îți vorbeam de gama de surse pc de la Inter-Tech, iată aici încă două modele, una de 550W, Energon EPS-550W și una de 720 W, Argus APS-720W care pentru calitatea materialelor din care sunt fabricate și pentru performanța pe care o dezvoltă, prețul mic ne-a mirat enorm de tare.

Alege cu încredere!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri