Pandemia a impus schimbări rapide în modul în care trăim și lucrăm, care vor persista și după ce virusul va deveni gestionabil din perspectivă medicală. Creșterea masivă a numărului de angajați care lucrează de acasă și digitalizarea vor continua să influențeze relația angajator-angajat, aspect ce va avea un efect pozitiv în piața de beneficii extrasalariale. Anul acesta, 45% din companiile care le oferă angajaților beneficii din ecosistemul Edenred vor oferi de sărbătorile de iarnă carduri Edenred Cadou, cu 10% mai multe decât în 2019.

În primele 10 luni ale anului, cele mai căutate beneficii extrasalariale au fost cele care facilitează achizițiile online, precum voucherele și cardurile cadou.

În acest interval, care a coincis cu perioadele de restricții de deplasare și socializare, angajații români au accesat mai mult platformele și magazinele online, de la unitățile alimentare, la retaileri de tip IT&C și gadget, până la home&deco și beauty, la care au putut achita cu vouchere și carduri cadou, potrivit unei analize a platformei de beneficii flexibile BenefitOnline.ro, o companie Edenred.

Spre finalul anului, cu precădere în luna decembrie, din estimările BenefitOnline.ro, cardurile cadou vor fi cele mai căutate beneficii – angajații vor cheltui aproximativ 10% din totalul bugetelor de beneficii pentru anul 2020 doar în categoria Cadouri.

Cadouri de Crăciun

În plus, Edenred derulează, în această perioadă, o campanie de Crăciun. Cardurile cadou Edenred pot fi utilizate în cea mai variată reţea de comercianți parteneri cu prezenţă naţională, care acoperă toate tipurile de produse și servicii, inclusiv pentru plăți mobile și online la comercianții care le acceptă. Angajații care primesc carduri Edenred Cadou pot face plăți mobile în siguranță prin intermediul aplicațiilor Edenred Pay (dedicată utilizatorilor de Android) și prin Apple Pay (folosind dispozitive cu iOS).

Pentru angajatori, cardurile Edenred Cadou reprezintă beneficii deductibile în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. Valoarea maximă neimpozabilă și nesupusă contribuțiilor obligatorii este, în prezent, de 150 de lei per eveniment. Pentru valori ce depășesc 150 de lei, se aplică impozitul pe venit de 10% și contribuțiile sociale obligatorii.

Edenred este o platformă de servicii și plăți, ce conectează 50 de milioane de angajați și 2 milioane de comercianți parteneri din 46 de țări, prin intermediul a peste 850.000 de clienți corporativi. Edenred oferă soluții de plată pentru situații specifice, precum alimente (vouchere de masă), flote și mobilitate (carduri de combustibil, vouchere pentru transport), stimulente (vouchere cadou, platforme de incentivare a angajaților) și plăți corporative (carduri virtuale).

Sursa foto: Priscilla Du Preez/ Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri