Ce este un televizor inteligent? Poate fi greu să ții pasul cu toate capacitățile oferite pe televizoarele din ziua de astăzi. Dacă nu ai cumpărat un televizor de câțiva ani, s-ar putea să fii surprins să vezi că majoritatea televizoarelor din ziua de astăzi sunt considerate televizoare Smart, cu conectivitate la Internet și aplicații pentru streaming și funcții inteligente.

Un televizor Smart facilitează redarea filmelor și emisiunilor în format de streaming, iar modelele mai noi oferă control vocal și integrare smart home.

Ce este un televizor inteligent? Poate fi greu să ții pasul cu toate capacitățile oferite pe televizoarele din ziua de astăzi. Dacă nu ai cumpărat un televizor de câțiva ani, s-ar putea să fii surprins să vezi că majoritatea televizoarelor din ziua de astăzi sunt considerate televizoare Smart, cu conectivitate la Internet și aplicații pentru streaming și funcții inteligente.

Dar un televizor Smart poate fi cu adevărat mai bun? Dar problemele legate de confidențialitate? Și care este cel mai inteligent? Specificațiile vor varia, de asemenea, de la o marcă sau model la altul, motiv pentru care am creat acest ghid la îndemână pentru a ști ce trebuie să cauți

Ce este un televizor Smart?

Vechile „televizoare proaste” - care pot afișa conținut doar de pe o antenă HDTV, cablu sau altă sursă A / V - sunt pe cale de dispariție. Lumea conectată de astăzi așteaptă ceva puțin mai inteligent. Cu procesoare puternice, conectivitate la internet și software ușor de navigat, televizorul modern seamănă mai mult cu un smartphone sau tabletă decât cu televizorul cu tub de altădată.

Televizoarele inteligente, la fel ca smartphone-urile și dispozitivele inteligente, oferă conectivitate la internet și suport pentru o gamă largă de aplicații. Aceasta deschide o lume cu noi opțiuni de divertisment, de la vizionarea de filme pe Netflix la jocuri, verificarea rețelelor sociale și controlul unei case întregi pline de gadgeturi conectate, inclusiv cele mai bune dispozitive compatibile Alexa și cele mai bune dispozitive compatibile Google Home.

TELEVIZOARE SMART IEFTINE - eMag

Un număr tot mai mare de modele includ acum instrumente de recunoaștere vocală, cum ar fi Amazon Alexa și Google Assistant, pentru comutarea canalelor și căutarea de programe. Majoritatea televizoarelor inteligente vor funcționa cu unul dintre cele mai bune difuzoare inteligente de pe piață, iar câteva vor oferi unele sau toate aceleași funcționalități încorporate chiar în televizor.

Televizoarele inteligente vin, de asemenea, cu funcții integrate de Smart Home. Multe televizoare sunt compatibile cu alte dispozitive conectate ale locuinței, inclusiv cu cele mai bune lumini inteligente, senzori, iar unele televizoare includ chiar și un tablou de bord dedicat pentru controlul tuturor dispozitivelor dintr-o casă conectată.

Ce companii produc televizoare Smart?

Fiecare producător important de televizoare s-a îndepărtat de televizoarele vechi, cu tendința de a face fiecare set „inteligent”. Modelele de ultimă generație de la LG, Samsung și Sony oferă numeroase funcții, de la controale de mișcare la interacțiune vocală și integrare inteligentă la domiciliu.

O listă parțială a celor mai mari producători de televizoare Smart include LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sony, Toshiba. În timp ce majoritatea acestor companii își prezintă platformele inteligente ca fiind cele mai noi și mai bune, ai grijă la televizoare Smart ieftine care menționează vag capacitatea de televiziune Smart. Aceste smart TV off-brand pot veni doar cu o selecție limitată de aplicații, performanțe sub-medii și probleme de securitate îngrijorătoare.

Cum se conectează televizoarele inteligente la internet?

Un televizor inteligent folosește rețeaua de acasă pentru a furniza streaming video și servicii pe televizor, iar televizoarele Smart ieftine utilizează Ethernet cu fir și Wi-Fi încorporat pentru a rămâne conectate.

Ce servicii oferă televizoarele Smart și cum se deosebesc unele de altele?

Indiferent de marca de televizoare Smart pe care o alegi, televizoarele din ziua de astăzi vor oferi o varietate de servicii de streaming și opțiuni de conținut, inclusiv servicii precum Netflix, Amazon, HBO.

Televizoarele inteligente oferă o modalitate excelentă de a te bucura de streaming de muzică, cu servicii de radio pe internet precum Spotify oferite pe majoritatea televizoarelor inteligente. Televizoarele inteligente îți permit, de asemenea, să te bucuri de rețelele sociale și de site-urile de partajare a videoclipurilor, cum ar fi YouTube, Twitter și Facebook.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri