Gross Merchandise Value(GMV), bunurile vândute de către comercianți prin intermediul soluțiilor dezvoltate de VTEX, s-a situat la 2,4 miliarde de dolari în cel de-al doilea trimestru al anului 2021, reprezentând o creștere de 30,4% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Veniturile din abonamente au reprezentat 96.1% din veniturile totale și au crescut până la 29.7 milioane de dolari în cel de-al doilea trimestru al anului 2021 de la 23.9 milioane de dolari în cel de-al doilea trimestru al anului 2020, o creștere de la un an la altul de 23.9%.

Profitul brut din abonamente a fost de 20.2 milioane dolari în cel de-al doilea trimestru al anului 2021, comparat cu 15.9 milioane de dolari în primul trimestru al anului 2021.

Marja brută din abonamente s-a îmbunătățit cu 68.1% în cel de-al doilea trimestru al lui 2021, de la 64.7% în primul trimestru al anului curent. Îmbunătățirile de la un an la altul ale marjei brute de profit din abonamente reflectă eficientizarea costurilor pentru hosting operațional.

La data de 30 iunie 2021, numărul total de angajați ai VTEX a crescut la 1486, reprezentând o creștere anuală de 88.1%.

VTEX a dezvoltat și lansat îmbunătățiri ale capabilităților de comerț precum VTEX Intelligent Search care este interconectat de acum la VTEX OMS și legat de inventory intelligence pentru a regionaliza rezultatele căutării, crescând astfel ratele de conversie. De asemenea, VTEX OMS a lansat o nouă funcționalitate care le permite clienților să își gestioneze capacitatea pentru livrări planificate, având ca obiectiv îmbunătățirea preciziei SLA-urilor promise cumpărătorilor și procentajul de SLA-uri îndeplinite la livrările planificate.

VTEX a lansat multiple funcționalități pentru a îmbunătăți diferențierea locală în anumite piețe strategice. În Brazilia, noi parametri de plată au fost adăugați integrărilor native, astfel încât clienții noștri să respecte noile reglementări pentru marketplace. În Argentina a fost îmbunătățită precizia de geolocație la checkout pentru a spori conversia. În SUA au fost adăugate regulile locale fiscale pentru rapoartele OMS.

Noul VTEX Admin, cu o nouă interfață unificată pentru utilizatori și cu un nou dashboard de vânzări, se lansează pentru toți clienții din SUA. Mai mult, VTEX continuă să își dezvolte produsul într-un mod care înlătură „fricțiunea” de utilizabilitate pentru utilizatorii enterprise și a îmbunătățit experiențele utilizatorilor pentru a gestiona inventarul, a crea promoții și pentru ca operatorii de marketplace să poată evalua și cataloga noi oferte din partea vânzătorilor.

Pierderile din operațiuni au fost de 10.4 milioane de dolari pe durata celui de-al doilea trimestru al lui 2021, comparat cu venitul din operațiuni de 6.7 milioane de dolari în cel de-al doilea trimestru al anului 2020, în principal din cauza investițiilor progresive în vânzări, marketing și cercetare și dezvoltare, întrucât compania a continuat să investească pentru a profita de accelerarea dezvoltării comerțului electronic.

*Pierderile și veniturile din operațiuni prezentate mai sus sunt calculate fără a aplica standardul internațional de raportare US GAAP(United States Generally Accepted Accounting Principles).