An de an, cel mai amplu eveniment din mediul business din Europa Centrală și de Est – GoTech World – adună mii de profesioniști și zeci de speakeri internaționali și locali. În cadrul acestei conferințe B2B sunt prezentate numeroase soluții digitale și de IT, iar participanții au ocazia de a descoperi și explora noi tehnologii și proiecte tech. În cadrul evenimentului GoTech sunt prezentate soluții inovatoare, prin care companiile pot ține pasul cu schimbările din contextul digitalizarii. Companii și experți în afaceri din mai multe domenii își prezintă proiectele și conceptele pentru digitalizarea businessurilor, oferind antreprenorilor insight-uri valoroase.

Comax, specialist în cloud computing și lider în domeniul retail business solutions din Israel, va participa la GoTech 2021 în calitate de retail solutions networking partner. Dezvoltator de sisteme informatice pentru retail, Comax oferă soluții ERP proiectate pentru gestiune, departamente de finanțe, distribuție, logistică, producție și multe altele.

Comax aduce soluții smart pentru segmentul de retail din România

Din portofoliul de produse care au la baza tehnologia dezvoltată de Comax poate fi amintit Bina Smart Business – o soluție de software integrat, prin intermediul căreia antreprenorii pot crește eficientă afacerilor, având un control mai amplu asupra tuturor operațiunilor desfășurate de un business cu activitate în zona vânzărilor cu amănuntul.

Soluția, care este adaptată inclusiv la noile norme metodologice ANAF, se integrează cu toate echipamentele hardware utilizate în comerțul cu amănuntul: POS, cantar electronic, afișaj client sau casă de marcat. Tehnologia Cloud, care stă la baza Bina Smart Business, permite sincronizarea în timp real, securizată, cu orice terminal, care poate fi conectat la sistem prin internet.

Instrumente care vin în întâmpinarea tuturor nevoilor retailerilor

Unul dintre cele mai importante instrumente care pot fi utilizate pentru creșterea afacerii, colectarea și analizarea datelor, este și cel mai neglijat în comerțul cu amănuntul din România.

Pe de o parte, este vorba despre informațiile legate de clienți și de felul în care aceștia interacționează cu anumite produse, care sunt cruciale pentru o strategie eficientă de dezvoltare a business-ului, pentru creșterea profitabilității și pentru depășirea concurenței. Bina Smart oferă posibilitatea de a utiliza CRM pentru a analiză istoricul achizițiilor clienților, instrument ce permite antreprenorilor să vină cu oferte relevante în față unui grup țintă de clienți.

Pe de altă parte, este necesară utilizarea unor instrumente de business intelligence, așa cum este Bina Wise Retail, care face parte din sistemul Bina Smart Business. Datorită rapoartelor și analizelor complete oferite de Bina Wise Retail în timp real, antreprenorii știu exact care sunt cele mai importante informații cu privire la performanțele afacerii și la vânzări: care sunt cele mai bine vândute produse, ce produse aduc cel mai mare profit sau care este tendința indicilor de profit.

Bina Smart Business este un produs care a fost lansat în Europa în anul 2015, prin intermediul unui furnizor local. Șase ani mai târziu, în 2021, compania israeliană plănuiește un rebranding și întră pe piață din România cu soluții complete pentru retail sub numele deja consacrat în Israel: Comax.

Comax Smart Retail – soluție completă pentru comercianți

Comax Smart Retail este un sistem informatic de gestiune și ERP dezvoltat de Native Dată Systems, companie fondată în 1995, cu experiență vastă în domenii precum business intelligence, cloud computing, retail technology și software tip SaaS. În Israel, platforma Comax este utilizată de cele mai mari lanțuri de retail, din diverse nișe.

Comax nu oferă doar soluții clasice de gestiune, ci și sisteme inovatoare, precum POS-uri smart și case de marcat digitale de tip Cloud. Un astfel de sistem este capabil să urmărească vânzările, să stocheze și să furnizeze informații, să exporte date și rapoarte, oferind antreprenorilor posibilitatea de a face o analiză aprofundată asupra vânzărilor și comportamentului consumatorilor. Toate aceste informații, care pot fi colectate din toate punctele de vânzare, atât offline (magazin fizic, pop-up store etc.), cât și online, sunt stocate în Cloud. Așadar, pot fi accesate în timp real, oricând, din orice loc din lume, de pe un dispozitiv mobil. De asemenea, sistemul permite efectuarea de tranzacții printr-o aplicație mobilă, astfel că un simplu smartphone poate fi transformat într-o casă de marcat – o opțiune excelență pentru retailerii care vând în locații temporare.

Cu ajutorul soluțiilor smart oferite de Comax, comercianții pot implementa digitalizarea cu ușurință în afacerile lor, indiferent de nivelul la care se află. Dezvoltările tehnologice legate de industria de retail au că scop simplificarea managementului din mai multe puncte de vedere: îmbunătățirea experienței clienților, maximizarea performanțelor afacerii, gestionarea eficientă și inteligență a stocurilor, menținerea comunicării cu furnizorii și îmbunătățirea activităților desfășurate de angajați.

Ce beneficii aduce o soluție ERP Cloud în retail?

ERP (enterprise resource planning) este un sistem care aduce avantaje pentru toate tipurile de afaceri și, desigur, inclusiv pentru segmentul de retail. Prin integrarea mai multor interfețe pentru managementul afacerii într-un singur sistem eficient, care oferă și securitate sporită, ERP este esențial pentru cei care își doresc să centralizeze, fără riscul de a comite erori, informații referitoare la managementul bugetului, cash flow, gestionarea orelor de lucru, salarizare, managementul stocurilor și al achizițiilor și multe alte aspecte.

Sistemul ERP poate fi implementat în toate industriile, însă, este important să fie adaptat segmentului în care activează afacerea respectivă – în acest caz, retail. Astfel, antreprenorii vor beneficia de o soluție completă, care vine în întâmpinarea unor nevoi specifice pe care le au.

ERP Cloud este un model nou de livrare ERP, bazat pe SaaS (software că serviciu), care elimina necesitatea retailerilor de a achiziționa software și componente hardware sau de a angaja personal specializat în IT. Așadar, cel mai important beneficiu pe care o astfel de soluție Cloud îl aduce retailerilor este reducerea cheltuielilor operaționale și de capital.

Implementarea tehnologiilor inovatoare inteligente, precum cele oferite de Comax, este un avantaj competitiv de necontestat pentru retaileri, care vor avea, astfel, oportunitatea de a își crește afacerile în direcția corectă și de a se distinge din mulțime. Antreprenorii pot află mai multe despre soluțiile smart de gestiune și despre impactul pozitiv pe care îl au asupra segmentului de retail în cadrul GoTech World 2021.

GoTech este un eveniment de referință în lumea business, iar parteneriatul cu liderul israelian Comax oferă participanților oportunitatea de a descoperi soluții și strategii în ceea ce privește digitalizarea în retail, precum și de a înțelege mai bine tendințele din domeniul vizat. Anul acesta, ocazie cu care evenimentul aniversează 10 ani, GoTech World va avea loc online, în perioada 10-11 noiembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri