Dacă ați decis că este timpul să achiziționați un generator electric, acesta este un lucru inteligent pe care trebuie să-l aveți la îndemână.

Veți fi încântat când vă veți încărca telefonul, veți găti cina și veți spăla rufele în timp ce restul blocului sau cartierului dvs. va fi în întuneric la următoarea furtună. Sau, poate că vă gândiți să achiziționați un generator pentru afacerea dvs.; nu doriți să pierdeți afacerea din cauza faptului că luminile sunt stinse timp de câteva zile după o furtună serioasă.

Indiferent de motivele pe care le aveți, trebuie să vă gândiți la multe lucruri înainte de a cumpăra un generator electric. Sigur, s-ar putea să aveți o marcă pe care o preferați și cu siguranță aveți un buget pe care trebuie să îl respectați, dar dincolo de asta? Ce trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra un generator pentru casa sau afacerea dumneavoastră?

1. Ce mărime de generator se potrivește cerințelor dvs. de energie

De câtă energie aveți nevoie pentru casa sau afacerea dumneavoastră? Ei bine, asta depinde de ceea ce sperați să faceți. Intenționați să mențineți întreaga clădire în funcțiune pe toată durata întreruperii, sau intenționați doar să alimentați doar „încărcăturile de urgență", sau minimul necesar? De asemenea, ar trebui să luați în considerare factori precum solicitările din timpul sezonului de vârf. Ttrebuie să vă asigurați că generatorul dvs. poate face față nevoilor dvs. de aer condiționat. Acest lucru necesită să determinați cantitatea de amperaj de care are nevoie serviciul dvs. electric și să porniți de acolo.

Nu puteți ghici cu adevărat cantitatea de energie de care veți avea nevoie fără să știți mai întâi ce veți opera. De aceea este atât de important să vă faceți timp pentru a face o listă cu toate aparatele, becurile și orice altceva pe care doriți să le alimentați cu noul electric generator.

Odată ce aveți lista, adunați necesarul de energie pentru tot ceea ce intenționați să operați, rotunjiți și alegeți un generator în acest interval. Prin rotunjire, ar trebui să luați în considerare un generator care este doar puțin mai mare decât nevoile dvs. De exemplu, dacă cerințele totale de utilizare ajung la o putere de 10.735 de wați, luați în considerare un generator de 11 kW. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă asigura că aveți suficientă energie pentru nevoile dvs., dar că nu cumpărați prea mult pentru ceva ce nu veți folosi.

2. Ce tip de combustibil ar trebui să alegeți pentru generatorul dumneavoastră?

Să aruncăm o privire mai atentă la tipurile de combustibil pentru generatoarele de casă, la avantajele și dezavantajele acestora și la ceea ce trebuie să luați în considerare. În primul rând, gazul natural oferă o sursă de combustibil „mereu activă", care este pompată direct în generatorul dvs. de rezervă. Nu trebuie să vă faceți griji că rămâneți fără combustibil sau că transportați combustibilul și umpleți rezervorul. Când se întrerupe curentul, gazul natural se activează pentru ca generatorul să poată funcționa. De asemenea, este un combustibil foarte curat și îndeplinește cerințele privind emisiile. Dar dacă un dezastru natural deteriorează conductele de gaz, ați putea rămâne fără posibilitatea de a vă pune în funcțiune generatorul.

Generatoarele alimentate cu motorină oferă o modalitate de întreținere redusă pentru a fi pregătit în cazul unei pene de curent. Dar acestea trebuie să fie puse în funcțiune cel puțin o dată pe lună pentru a le menține în stare de funcționare corectă. Generatoarele diesel pot fi, de asemenea, zgomotoase și nu ard la fel de curat ca cele care funcționează cu gaz natural. Costul generatorului poate fi mai mic la început, dar costul combustibilului și al aditivilor, împreună cu problemele pe care le pot avea aceste generatoare, s-ar putea să nu le facă cea mai inteligentă alegere pentru nevoile dumneavoastră.

Dacă vă gândiți la propan, luați în considerare faptul că acesta arde curat, dar că nu este la fel de eficient ca gazul natural sau motorina. Este ușor să obțineți propan în rezervoare metalice sigilate și nu se degradează în timp așa cum o face motorina. Durata sa de viață lungă îl face o alegere bună pentru persoanele care nu își folosesc generatoarele foarte des, dar care vor să se asigure că le pot folosi atunci când este nevoie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri