Auchan România demarează un parteneriat cu VTEX, platforma enterprise de comerț digital, dedicată brandurilor și retailerilor, prin care va integra noi funcționalități pentru cumpărătorii online

Astfel, utilizatorii vor avea parte de o experiență îmbunătățită, pe toate dispozitivele folosite, pe tot parcursul cumpărăturilor efectuate pe auchan.ro, atât din punct de vedere al consultarii ofertei de produse și modalităților de transport, cât și din punct de vedere al acompanierii parcursului de cumpărare cu experiențe dedicate și promoții prin cardul de fidelitate MyCLUB Auchan. În plus, vor putea fi activate, în viitor, servicii precum VTEX Live Shopping sau listele de abonare pentru cumpărături recurente.

Proiectul de migrare al platformei prin parteneriatul cu VTEX vizează un plan complet de actualizare și îmbunătățire a parcursului clienților magazinului Auchan.ro: de la informații complete pentru produsele listate, la extinderea gamei de produse și continuarea integrării beneficiilor cardului MyCLUB Auchan.

Reprezentanții companiei estimează că până în luna septembrie a acestui an, site-ul auchan.ro va fi integrat complet în noua platformă.

„ Prin parteneriatul cu VTEX, vom pune la dispoziția lor noi funcționalități ce vor simplifica achiziția produselor preferate și care vor însoți clienții în descoperirea celor mai bune oferte. Practic, aceștia vor beneficia de suport din momentul accesării site-ului și până când comanda a ajuns în casele lor, dar și de servicii noi, precum live shopping sau liste de abonare pentru cumpărături recurente, două dintre cele mai importante tendințe din e-commerce. Ne-am propus ca la începutul toamnei, site-ul auchan.ro să fie integrat complet în noua platformă”, a declarat Teodor Șerban, Director Eficiență și Proiecte în cadrul Auchan Retail România.

VTEX, platforma de comerț digital pentru branduri și retaileri de tip enterprise, a intrat oficial pe piața din România în anul 2018. De atunci compania și-a consolidat prezența pe piață prin încheierea de parteneriate cu clienți din diferite segmente, oferindu-le soluții de comerț digital personalizate pentru domeniile lor de activitate. De asemenea, compania a încheiat parteneriate strategice cu multiple companii prezente local pentru implementarea serviciilor și produselor VTEX.

„Pe măsură ce obiceiurile și cerințele consumatorilor se schimbă, soluțiile tehnologice evoluează. Flexibilitatea și scalabilitatea VTEX ne-au permis să oferim unuia dintre cei mari retaileri alimentari din România soluții complete și integrate de comerț digital, care vor juca un rol esențial în activarea strategiilor de business ale companiei. Funcționalitățile VTEX vor ajuta la o mai bună experiență de cumpărături pentru consumatori, setând noi standarde de shopping online pentru un retailer alimentar major”, a precizat Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

Printre inovațiile ce vor fi implementate se numără posibilitatea de a combina mai multe modalități de livrare pentru aceeași comandă, dar și funcția de Live Shopping sau cea de suport și liste de abonare pentru cumpărături recurente. O tendință actuală a industriei de e-commerce, live shopping-ul, sau comerțul prin livestreaming, este preferat din ce în ce mai mult de către cumpărătorii online. Acesta reprezintă o prezentare live a produsului, în care utilizatorii pot pune întrebări la care doresc să primească un răspuns și cumpără printr-un simplu click.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri