Poșta Română va trece printr-o nouă strategie de dezvoltare și diversificare economică, în baza unui Memorandum propus de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și aprobat de Guvernul României. Acesta implică ”reducerea aparatului administrativ, supradimensionat la nivel național” și venituri mai mari pentru 70% dintre salariați.

Prin acest memorandum, Poșta Română vizează modernizarea prin digitalizare, automatizare, robotizare și tehnologizare, cu scopul de a-și crește cota de piață.

Sunt mai multe linii pe care această strategie le vizează, precum modernizarea rețelei oficiilor poștale și a centrelor de tranzit, digitalizarea și tehnologizarea activității, prin achiziția unor linii de sortare automatizate, cutii poștale digitale, dar și echipamente și programe IT de modernizare a portofoliului de servicii poștale.

De asemenea, memorandumul vizează și măsuri de reorganizare a companiei prin transformarea Administrației Centrale dintr-o structură de control într-una cu rol de suport.

”Operatorul național de servicii poștale țintește simplificarea structurii organizaționale, prin reducerea aparatului administrativ, supradimensionat la nivel național”, precizează compania.

În Hotărârea de Guvern privind bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2022 a Companiei Naționale Poșta Română, adoptată la finalul lui aprilie, numărul de personal prognozat la sfârșitul anului 2022 este de 23.980 de salariați, cu 432 salariați mai puțin decât erau înregistrați la 31.12.2021. Numărul mediu de salariaţi estimat pentru anul 2022 este de 22.350 salariaţi, cu 793 salariaţi mai puţin decât numărul mediu al anului 2021, adică o scădere cu 3,4%.

De asemenea, Poșta vrea să mai achiziționeze autoturisme nepoluante și biciclete electrice noi, dar și majorări salariale.

“Țintirea obiectivelor de business ale companiei va avea ca scop eficientizarea activității operaționale. În mod concret, acest lucru va aduce o creștere cu 15% a salariului minim la nivelul companiei, ajungându-se, astfel, la venituri mai mari pentru 70% dintre salariați. Nu vom uita nici aspectul important al condițiilor de lucru, care, prin investiții corect direcționate, vor ridica standardul de calitate, astfel încât să putem aduce o altfel de poziționare a salariatului față de nevoile clienților noștri”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române.

Creșterea veniturilor salariaților va avea o componentă fixă, prin mărirea salariului minim în trei etape (august 2022, ianuarie 2023 și august 2023), dar și una variabilă, prin extinderea sistemului de bonusare a salariaților pe criterii de performanță.

Tot conform Hotărârii de Guvern menționate mai sus, câștigul mediu brut lunar pe salariat în cadrul Poștei Române pentru anul 2022 este de 3.737,46 de lei, cu 1,5% mai mult decât anul trecut.

Pentru derularea etapelor aprobate în cadrul Memorandumului, Poșta Română își va susține procesul de modernizare printr-un buget propus pentru investiții de apoximativ 120 de milioane de lei, nivel financiar care va avea o componentă importantă prin atragerea unor linii financiare de credit pe piața financiar-bancară.

Sursa foto: Posta Romana

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri