Oney este o instituție financiară, deținută de grupul bancar BPCE (50,1%) și Auchan Holding(49,9%), ce oferă românilor posibilitatea de a face cumpărături în rate fără dobândă prin intermediul soluției 3X4X Oney.

Românii pot apela la această soluție pentru a plăti în 3 sau 4 rate fără dobânda la magazinele partenere, indiferent că aleg să cumpere offline din magazinele fizice, fie că vor să facă cumpărături online. O diferență importantă este dată de faptul că pentru a apela la acest instrument financiar nu trebuie să își facă un card separat, de credit, ci pot folosi cardul de debit, de pe care vor fi plătite ulterior ratele.

”Clientul nu trebuie să meargă la bancă, nu mai are nevoie de un card de credit, plata se face cu cardul de debit”, precizează Rareș Lazăr, Marketing Manager Oney Bank, punctând faptul că astfel se adresează unei piețe de 17 milioane de carduri de debit.

El precizează că piețele din Europa de Vest și piețele mai dezvoltate înregistrează un grad de penetrare a soluțiilor de „Buy now, pay later” de până la 20% în rândul industriei de e-commerce.

”În România suntem la început, pentru că și piața de e-commerce este la început. Însă, este un potențial foarte mare și credem că piața va crește(...) Consumatorul român începe să simtă ce înseamnă „Buy now, pay later”, începe să facă plăți folosind o metodă care se diferențiază, spartă pe mai multe rate. Noi credem că această piață are foarte mult loc pentru a se dezvolta”, adaugă Rareș Lazăr.

Principalele industrii către care Oney Bank a mers sunt IT&C, Furniture, DIY(do-it-yourself), ca mai apoi să se uite și către partea de servicii.

”Serviciile medicale reprezintă noua categorie în care vrem să ne dezvoltăm(...) Un alt pas pe care vrem să-l facem ține de lansarea unei soluții cu un număr mai mare de rate, până la 60 de rate, în care să avem aceeași experiență simplificată a clientului. De asemenea, țintim integrarea cu un procesator de plăți din România prin intermediul căruia să ajungem la 4.000-5000 de magazine online partenere”, explică Rareș Lazăr.