Doar 20% dintre retailerii online se aşteaptă, în acest an, la vânzări mai mari de Paşte în medie cu 17% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, din cauza inflaţiei crescute şi a lipsei analizării performanţei produselor în campaniile de vânzare, potrivit unei analize realizate de o platformă de identificare a produselor profitabile din magazine online.

"Ecommerce-ul românesc trece printr-o perioadă sensibilă pentru business, în care produsele nu se mai vând la fel de uşor ca în anii trecuţi, chiar şi cu ocazia unei sărbători importante cum este Paştele. Practic, în acest context, vor înregistra creşteri ale vânzărilor doar retailerii online care şi-au pregătit din timp stocul potrivit de produse şi campaniile promoţionale strategice, în baza unei analize a performanţei produselor - care aduc vânzări şi profit sau care doar consumă buget de marketing. În acest scop, numeroase magazine s-au pregătit pentru campania de Paşte încă de la început de ianuarie, implementând tehnologia Truda pentru a şti din timp ce produse să promoveze şi ce produse să scoată din campanii, pentru a putea obţine profit în creştere", a declarat Cătălin Macovei, fondator Truda.

Astfel, magazinele online din portofoliul Truda aşteaptă vânzări în creştere cu 15%-17% cu ocazia Sărbătorilor Pascale, valoarea medie a coşului de cumpărături fiind de 370 de lei, mai mare cu 27% faţă de anul trecut.

Cele mai accesate site-uri sunt cele care vând produse specifice pentru Paşte - cozonaci şi pască, preparate tradiţionale, decoraţiuni de Paşte, vacanţe, aranjamente florale sau cadouri corporate, dar şi magazinele din categoria fashion, bricolaj, amenajări interioare, pharma şi auto.

De altfel, tot mai mulţi consumatori români preferă să comande online produsele necesare cu ocazia uneia dintre cele mai importante sărbători din an, atât pentru a evita aglomeraţia din magazine, cât şi pentru a beneficia de reduceri şi oferte speciale în această perioadă.

Astfel, pentru a impulsiona vânzările de Paşte 2023, retailerii online pregătesc campanii de discount şi de tip concurs pentru produse din categoriile fashion, casă şi grădină, mobilier pentru interior şi exterior şi bijuterii, investind în medie între 500 euro şi 10.000 de euro în campaniile Google Ads şi Facebook Ads.

Sursa foto: Shutterstock / Alliance Images

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri