Noile tehnologii ii determina pe romani sa isi schimbe telefonul sau tableta o data la doi ani. In plus, atractia acestora pentru gadget-uri si deschiderea catre noutati, influenteaza si obiceiurile lor de consum.

“Romanii apreciaza foarte mult tehnologia si cauta intotdeauna cele mai noi gadget-uri. Acestia isi doresc ca smartphone-ul sau tableta pe care o cumpara sa le indeplineasca o serie de cerinte: sa fie usor de folosit, sa aiba functionalitati multiple, o autonomie cat mai mare a bateriei, un design placut, o camera foto performanta, acces la diverse aplicatii si la retele de socializare (Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp etc.)”, potrivit lui Dan Dumitrescu, manager general al Elka-Oktal Group, companie care detine magazinul online Oktal.ro.

Consumatorii romani sunt exigenti si, in acelasi timp, sensibili la pret, drept pentru care acestia vor sa obtina un raport calitate – pret excelent cand vor sa achizitioneze un telefon inteligent sau o tableta.

Citeste si:

In medie, romanii aloca circa 1.000 de lei pentru un smartphone "la liber" si 800 de lei pentru o tableta, conform Oktal.ro.

Inainte sa cumpere un astfel de dispozitiv, acestia se documenteaza cu atentie, citesc multe recenzii si urmaresc forumuri, se consulta cu prietenii lor si utilizeaza aplicatii de comparatie a diverselor produse.