Reprezentantii Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM) care doresc sa acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor pe care le conduc gasesc mai multe informatii pe site-urile de profil decat pe paginile de Internet ale autoritatilor de management, institutii aflate sub tutela ministerelor, care gestioneaza banii de la Uniunea Europeana (UE).
Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), care gestioneaza asistenta neramburabila de la UE, ofera, prin intermediul site-ului fonduri-ue.ro, cele mai multe informatii structurate despre accesarea de fonduri europene, dintre toate institutiile aflate in subordinea mai multor ministere.

Totusi, cele mai folositoare informatii pentru proprietarii de IMM-uri care doresc sa obtina fonduri europene se gasesc pe site-urile dezvoltate de firme private. Printre sursele online cele mai bune din punct de vedere al informatiilor analizate de Wall-Street se numara fonduri-structurale.ro si finantare.ro

Site-ul fonduri-structurale.ro a fost creat de catre Structural Consulting Group, firma care ofera servicii de consultanta in vederea accesarii de fonduri europene.

“Proprietarii de IMM-uri intra pe site pentru ca aici gasesc ghidul de finantare, precum si pentru ca pot afla in timp real ce tipuri de fonduri sunt disponibile pentru afacerea lor. In vreme ce autoritatile de management ofera informatii doar pentru un singur program, aici gasesc informatii despre toate programele. De asemenea, informatiile sunt actualizate, ceea ce nu se intampla intotdeauna pe paginile de Internet ale autoritatilor de management”, spune Dan Barna (foto), consultant pe fonduri structurale in cadrul Structural Consulting Group.

Cele mai importante intrebari pe care le au intreprinzatorii care vor sa primeasca bani europeni sunt legate de problemele care apar in implementarea proiectului sau in rambursarea finantarilor.

“Sunt si foarte multe intrebari care necesita raspunsuri din partea consultantilor. Am creat o sectiune prin care cei interesati pot intra in contact cu firme de consultanta”, mentioneaza Barna.

Potrivit trafic.ro, site-ul are peste 300.000 de vizitatori unici lunar.

UE pune la dispozitia Romaniei fonduri structurale de peste 27 de miliarde de euro prin intermediul a noua programe operationale. IMM-urile pot accesa bani europeni doar prin trei programe operationale.

Cititi in continuare despre ce informatii puteti afla pe site-urile autoritatilor de management

Resurse umane

Micii intreprinzatori care au anumite nelamuriri in ceea ce priveste accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea resurselor umane pot accesa site-ul fseromania.ro, pagina de internet a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU). Programul este coordonat de catre Ministerul Muncii.

Daca prima pagina ofera destul de multe informatii despre fondurile europene pentru resurse umane si accesarea lor, rubrica de “Intrebari frecvente” este destul de sumara. Totodata, foarte multe din rubricile de pe site nu au mai fost actualizate de la jumatatea lui 2009.

Cresterea competitivitatii economice

Informatii despre accesarea de fonduri europene pentru cresterea competitivitatii economice pot fi obtinute pe site-ul Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" (AM POS CCE), institutie aflata in subordinea Ministerului Economiei.

Pe pagina de Internet exista rubrica “Instructiuni pentru beneficiar”, actualizata in luna mai, in care cei care au castigat deja proiecte primesc informatii despre ceea ce trebuie sa faca in faca de implementare.

Sectiunea “Intrebari frecvente” este mult mai bine reprezentata decat in cadrul fondurilor pentru resurse umane, iar cei interesati pot afla raspunsul la peste 100 de intrebari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Proprietar de IMM-uri, caut ieşirea din criză »


Setari Cookie-uri