Statul a capitalizat FNGCIMM cu 46 mil. euro

Guvernul a decis ieri capitalizarea suplimentara a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) cu 46 milioane euro pentru a sustine schemele de garantare pentru prefinantarea, finantarea sau cofinantarea proiectelor realizate cu fonduri europene de catre intreprinderile mici si mijlocii.

In sedinta de guvern de ieri au fost adoptate de autoritati unele masuri pentru dezvoltarea schemelor de garantare pentru prefinantarea, finantarea, cofinantarea proiectelor cu finantare europeana realizate de sectorul IMM.

Astfel, guvernul a decis capitalizarea suplimentara a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) cu suma de 46 milioane euro. Capitalizarea FNGCIMM ar conduce la implementarea unui volum de proiecte de investitii IMM de circa 2 miliarde euro.

Pe baza experientei anterioare a Fondului privind valoarea medie a garantiilor aferente proiectelor de investitii, implementarea propusa este estimata ca fiind aferenta cofinantarii sau prefinantarii unui numar de peste 7.000 de intreprinderi mici, corespunzator unui numar de 67.000 - 75.000 locuri de munca create si/sau mentinute ca urmare a capitalizarii suplimentare a FNGCIMM.

In perioada 2007-2013, Romania beneficiaza de aproximativ 19,7 miliarde euro in cadrul politicii de coeziune economica si sociala a Uniunii Europene in vederea reducerii disparitatilor de dezvoltare economica si sociala dintre Romania si statele membre UE.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Proprietar de IMM-uri, caut iesirea din criza »Citeste si
Start-Up Nation: FNGCIMM reduce comisonul de garantare