Comentarii pe articolul Apatia italiana: Tara care pare ca a renuntat


poporul italian deosebit

Claudio Scappi la 12 Iulie 2011, ora 19:40
italian find imi cer scuze pt greselile gramaticale.
vreau sa fac o deosebire intre italia si poporul italian. italia este reglementata de legile facute de guvern ( ales de poprul) care pare un organism total paralel cu realitatea. poporul italian, nu renunta deloc sa aiba un nivel de trai si de civilizatie deosebit.
atunci ziarstul care a semnat acest articol,vrea sa faca o propaganda negativa pt o tara care a fost si este centrul cultural european si mondial in favoare romaniei, ( tara mai mult bogata decat italkiei) unde intradevar guvernul face orice pt a tine poporul in sclavie, dar isi cosmetiseaza imaginea publica printru ziarist tendentios si a se intelege platit (prost) pt a scrie mai mult despre impresile lui decat despre realitatea italiei. atunci, inainte de a arunca in mocirla o tara cum este italia ( asaltata de 2.000.000 de romani)ar fi bine sa fie spalate rufele murdare care sunt sub pres la palatul victoriei si la parlament, palatul cotroceni, stim cu toti cum este !! sper sa nu se supere nimeni despre ce am externat, dar daca am gresit undeva, astept sa mi se spuna unde. salut cu stima si cu respect cei care tin in picioare economiei de tara minunata cum este romania, pt denigratori si politicieni raufacatori, jar sa manance.
Gogu Nae la 12 Iulie 2011, ora 23:30
Stimate Claudio Scappi, dar nu a scos o vorbulita autorul articolului cum ca poporul italian ar fi bagat Italia in incapacitate de plata. Dimpotriva, a aratat cum rufele murdare sunt bagate sub pres de Berlusconi et company. Si hai sa fim un pic obiectivi, in afara patriotismului de fatada, asaltul celor 2 milioane de romani a fost incurajat de autoritatile italiene si de plata superioara a serviciilor prestate fata de Romania. Cat despre companiile italiene, numai de bine, in special celor de la Enel care spoliaza zilnic Romania.
Dragos Nemes la 13 Iulie 2011, ora 00:29
foarte bine zis!!!tot respectul!!!!
Crisan Claudiu-Teodor la 13 Iulie 2011, ora 01:28
Va bene cosi caro mio.
Bravissimo!
Dobrescu Alexandru la 13 Iulie 2011, ora 07:11
nu se supara nimeni, doar ca acel ziarist platit ,,prost'' este un strain. adica un vestic. si lui i se pare ca Italia doarme. putem noi sa-l contrazicem?!!!!!
Dobrescu Alexandru la 13 Iulie 2011, ora 07:13
pardon don Claudio, cel care a scris articolul este : Steen Jakobsen, Chief Economist in cadrul Saxo Bank.
Laura Armeanu la 13 Iulie 2011, ora 17:17
sunt in Italia de 10 ani. Imi place .si am admirat mereu frumusetilei care "ti moza il fiato". Nu am ajuns in Italia pentru ca mi a placut sa fug din tara, sau am ales un alt loc de a ma prostitui sau de a fura. Fac ceea ce fac cei aproape 2.000 000 de romani, muncesc, cum de altfel au facut si cei 4.000.000 de italieni care au emigrat in toata lumea, si care emigreaza si acum.Noi stim de ce am plecat din tara, dar ma intreb ce i determina pe tinerii italiani sa plece acum din tara lor? E adevarat in Italia sunt legi diferite care tuteleaza in mod divers cetateanul de rind, si grija pentru persoane e total diferita de cea din Romania. Dar sa ne intoarcem cu mai bine de 10 ani in urma?Ce legi erau pentru muncitorii straini?Cum erau tratate femeile care lucrau in Italia? Ramasite de asemenea comportament au mai ramas si acum. Dar sa privim latul economic.Eu sunt un cetatean obisnuit., dupa parerea mea , am intrat in Europa ingenunchiati. Italia a primit pe regele sau abia dupa 50 de ani, si fara nici un drept, econimic si politic,si a plecat dupa al doilea razboi mondial fara sa ia nimic. Ok. Regele Mihai cind a fugit din tara a plecat cu o garnitura de tren incarcata si cind s a intors "poverino"si a luat cred toate proprietatile inapoi pentru ca asa au vrut "mai mari "ca Romania sa retrocedeze toate proprietatile
celor din diaspora.Turismul italian cistiga turisti datorita si bogatiilor familiei Savoia care a imprastiat castele si proprietati in toata Italia. Castelul Bran a fost retrocedat familiei di Hohenzoler, nici cu 30 de milioane de euro nu vroiau sa l vinda statului roman( aici s ar putea sa nu mai fiu la curent cu stirile). NUUUUUUUUUUU, nu am intrat usor si nici fericiti in Europa. DA, poate sclavii Europei, in toate sensurile. Este numai parerea mea de cetatean nevoit sa plece din tara, aproape impins cu forta de nevoi si griji, ca toti cei aproape 2.000.000 de concetateni de ai miei.
la 14 Iulie 2011, ora 01:14
pentru domnul claudio scappi
sunt un roman care sunt in venetia de 11 ani
cand am venit aici in venetia era o diferenta colosala intre romania si italia.castigurile erau foarte mari in comparatie cu romania. in toti acesti ani diferenta s-a redus considerabil. nivelul de trai in italia a scazut considerabil. ma refer la cetatianul mediu al italiei. in anul 2000 erau multe locuri de munca , trebuia doar sa vrei sa muncesti. acum este foarte greu pentru italieni imagineazati cum este pentru "stranieri " in special pentru cei care acuma vin, care in realitate daca isi gasesc de lucru primesc jumatate din salariul care il primesc eu. plus sunt inselati in bustapaga ( statul de plata sau fluturas) cu tot felul de siretlicuri, de la orele suplimentare la tfr , sau la al 13-lea salariu. eu am ajutat multe persoane de aceea sunt multe care nu le cunoaste lumea.
si in romania se fac tot felul de smecherii . de la cei care sunt in politica pana la ultimul functionar , dar nu se fac afaceri ca in italia pana si cu gunoaiele. napoli & company
in romania sunt bebelusi la smecheriiiiiiiiiii
Serban Diana la 14 Iulie 2011, ora 10:15
Interesant cum sare in sus d-nul italian la acest articol:)) E tipic ingnorantei italiene.Intai sa nu vada ca nu un roman a scris articolul si al doilea rand sa fie paralel cu subiectul.Ce legatura au acei 2000000 de romani cu apatia italiana?
Pai nu au ca saracii ei mai construiesc pe acolo cand italienii stau prin birouri sau fac mafie.
Si nu in ultimul rand nu mai vorbim ca la asa premier asa tara.
Vlase Ionica la 15 Iulie 2011, ora 00:23
mda...daca nenea asta ziaristu.... zice ca italia nu stiu ce face hai ca poate cade odata ....aparte Berlusconi care este unul....care poarte o sa-i mai mearga un pic dupa care stiu ei ce au de facut....la alegeri ce facem cu Rominia....?ca de altii suntem tare buni sa-i dam in git cind vedem o mica gaurica ceva ...am rupe-o in doua sa le dam in cap....hai sa fim cinstiti...nu ne comparam nici cu economia lor si nici cu educatiq lor....mai ne uitam si la domn Basescu care fura pe fata....barem Berlusconi mai baga o Manovra ....da totusi ei ca popor nu sunt morti de foame ca noi.....sa fim seriosi Italia ca popor numai daca se bazeaza pe turism si tot nu cade ....si eu am fost ieri la Milano si nu mi s-a parut nimic deosebit.....sunt foarte multti straini inclusi rominii pe care totusi ei ii
mai suporta....hai sa fim seriosi sa ne mai vedem si gunoaiele noastre ....

  Inapoi la articolul Apatia italiana: Tara care pare ca a renuntat

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile