Comentarii pe articolul Cosmarul directorului general, sau cum sa ceri un buget de investitii


Cum ii "cresti" asa ii ai... Depinde cum s-a facut promovarea

Cristi la 9 Decembrie 2008, ora 12:01
Cum ii "cresti" asa ii ai... Depinde cum s-a facut promovarea
Cele 2 situatii descrise au ca punct de plecare momentul cand angajatul respectiv a ajuns in functia de manager fara a avea pregatirea necesara.

Primul a ajuns pentru ca trebuia cineva sa fie acolo sau eventual a fost numit printr-o relatie, cunostinte, fara o concurenta reala, pe postul respectiv... Sau poate a fost cel mai bun la momentul respectiv, insa nu a fost pregatit pentru a invata sa faca management si sa poata avea viziune de ansamblu, chiar daca era pe HR. Din pacate sef la HR se pune, de multe ori, cine e cel mai vechi la HR, nu neaparat cel care stie si ceva management.

Al doilea, trebuia sa aiba pregatire de management destul de buna pentru a putea face analiza respectiva. Sa stie putina contabilitate si sa aiba ceva cunostinte de generalizare si stabilire a unei strategii de dezvoltare pe termen lung a unui departament.

Ca o concluzie, directorul general are rapoartele in functie de cum isi angajeaza si cum isi educa si pregateste managerii din subordine. Si acestia la randul lor in jos similar.... Pentru ca daca la primul raport prost facut i-ar fi spus ce vrea de fapt si cam cum sa arate raportul, omul ala ar fi trebuit sa inteleaga ca ori invata sa faca lucrurile cum i se cer, ori nu va mai fi pe postul respectiv.
Insa daca directorul general nu se pricepea nici el prea mult ce sa ceara sau sa explice viziunea lui subalternilor, atunci e o problema.

Si nu vreau sa exclud cazurile in care subalternii stiu ce trebuie sa faca si cum dar din diverse motive (motivarea e deja un alt subiect) nu fac.

Oricum, articolul e foarte interesant, mai ales prin prisma comparatiei dintre cele 2 analize.

  Inapoi la articolul Cosmarul directorului general, sau cum sa ceri un buget de investitii

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile