Comentarii pe articolul “Manageri de criza” nu exista


ce inseamna manager bun?

Marius Maxim la 24 Martie 2009, ora 18:46
cred ca george butunoiu greseste cand spune ca nu exista manageri de criza si in general e gresit sa spui ca nu exista ceva numai pentru ca tu nu stii ca exista.

ca si in orice alta meserie exista specializari si in managementul executiv. managerul bun este, in primul rand un diagnostician, ca un medic generalist care este capabil sa dea un diagnostic afacerii pe care este chemat sa o conduca, apoi este un anestezist, apoi este un chirurg, apoi un terapeut. managerii care nu sunt specializati in asa ceva nu sunt neaparat manageri rai sau slabi. mai degraba sunt manageri slabi acei manageri, care in vreme de criza taie numarul de salariati, in loc sa evalueze organizatia si fiecare job in parte si in functie de asta sa taie joburi sau sa regandeasca structuri.

stie geroge bubutnoiu cate afaceri trec drept bune si cate dintre ele sunt si bine conduse sau merg din inertie si asta inseamna ca managerul este bun, dupa care, brusc se schimba o paradigma, pe care managerul cel bun ar fi trebuit sa o prevada si previna si afacerea se prabuseste desi ar fi fost poate una foarte viabila, daca ar fi fost diagnosticata la timp de un manager bun si tratata corespunzator.

notiunea de manager bun este atat de relativa la noi, incat eu desfid pe oricine se hazardeaza sa califice astfel managerii din mediul de afaceri romanesc. prejudecatile abunda in materie si, mai ales, la asa-zisii head-hunteri din romania

si asta ar fi o discutie care in nici un caz nu trebuie sa se opreasca aici, nu e cazul sa ne jucam cu vorbele si cu verdictele in chestiuni atat de delicate.


  Inapoi la articolul “Manageri de criza” nu exista

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile