Comentarii pe articolul Pentru / Despre Studenti


DADADA

Padilla la 13 Iunie 2008, ora 10:21
DADADA
Esti student, te angajezi in call centere sau esti un amarat de agent de vanzari de doi lei si la terminarea facultatii ti se ofera job tot in call center sau in servicii de suport... sau in vanzari in firme nashpa, asa ca n-ai facut nici o afacere...
Joburile adevarate, unde ai un plan de cariera bine stabilit, training si altele sunt date cui trebuie...
Alexandra Stoian la 13 Iunie 2008, ora 12:09
ca a venit vorba despre asta....eu am terminat de curand facultatea. am avut anul acesta ocazia sa lucrez pentru 3 saptamani la un call center. erau numai studenti acolo. aparent isi puteau face programul in functie de orarul de la scoala. ceea ce nu au observat ei, era ca nu isi primeau salariul, erau cronometrati (aveau voie doar 10 minute pauza dupa ceas.) daca depaseau minutele de pauza, imediat intra o "autoritate" in sala ca sa il trimita la munca. nu aveau voie sa iasa din incinta ,pana la colt , ca sa isi ia apa, desi erau intr-un simplu apartament. devenise un obicei ca "autoritatile" sa stea cu orele in picioare, in mijlocul camerei pentru a-i supraveghea, ca nu cumva sa faca pauza intre apeluri.
si cel mai deprimant, daca se poate spune asa, este ca acei copii erau fericiti, si recunoscatori pentru jobul pe care l-au primit. au strans cate 100.000 ROL de 8 martie ca sa cumpere cadou "tovarasei" care "avea grija de ei". Bani pe care ei nici macar nu ii castigau. In ziua de salariu s-a gasit pentru fiecare persoana in parte cate un motiv ca sa nu i se dea toti banii...."a intarziat 5 minute si i s-a taiat jumatate de zi", sau chiar ziua intreaga, si asa mai departe.

Nu se gandeste nimeni ca acesti studenti nu sunt informati, nu stiu ca au si drepturi, nu doar obligatii. Nu cred ca e cazul sa mai spun ca nu exista contract de munca, desi la interviu asigurau existenta lui.

Nu cred ca acestor copii le-a folosit la ceva acest job. din punct de vedere profesional ma refer. Si macar daca aceasta ar fi singura firma ... Sunt foarte multe firme fantoma care profita de naivitatea fostilor liceeni, actuali studenti.

Mama mi-a spus asa: stai tu linistita si termina scoala, ai timp sa muncesti toata viata. Si nu am ascultat-o. Pentru mine e ok, ma numar printre cei norocosi. Dar cati sunt asa?!

A! Am uitat sa precizez, firma se numeste TELCOR . Daca mai exista....

Ca sa finalizez, ar fi necesara informarea chiar din timpul liceului in legatura cu legile, drepturile si obligatiile salar

  Inapoi la articolul Pentru / Despre Studenti

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile