Comentarii pe articolul Pentru / Despre Studenti


riscant

Cb la 20 Iunie 2008, ora 09:13
riscant
Trebuie facuta o distinctie intre ce inseamna a munci in facultate.

Mi se pare foarte "riscant" un job full time in timpul facultatii. De cele mai multe ori acesta este primul gasit in cale, care nu are nici o legatura cu profilul facultatii urmat. Studentul se obisnuieste cu un venit constant, cu atmosfera din companie, are impresia ca face 2,3 lucruri practice si de facultate nici nu mai vrea sa auda.
De cele mai multe ori, se trezeste undeva la peste 30 de ani cand realizeaza ca ceea ce se intampla cu el profesional nu este chiar visul sau si nu ii face placere, banii ramanand singura motivatie pentru el.

Jobul din timpul facultatii ne ia poate cel mai important lucru, timpul necesar sa ne dam seama ce sa facem profesional cu placere si nu doar banii sa fie motivul unui job.

Totusi, facultatea de la noi nu are cele mai inalte standarde si nici nu ocupa macar jumatate din timpul pe care ar trebui sa-l ocupe. Sunt total pentru un job part time, o colaborare cu un ONG, o organizatie studenteasca, un internship, din care se poate invata mult mai multe decat ne inchipuim si care conteaza in interviul de angajare dupa facultate. In plus, in toate eceste experiente studentul are posibilitatea sa treaca prin toate departamentele si sa analizeze in liniste ceea ce il motiveaza ca si activitate.
Oricum, tin sa mentionez ca invocarea lipsei de experienta a angajatorului mi se pare si mie o modalitate politicoasa de refuz.

  Inapoi la articolul Pentru / Despre Studenti

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile