Comentarii pe articolul Casa de marcat e acasa


contestatie la o astfel de amenda

Lucian Aga la 22 Octombrie 2008, ora 11:44
contestatie la o astfel de amenda
buna,
pe 15.10.2008 am luat si noi 8000,- ron amenda pt acelasi motiv ca emiteam facturi si chitante (sistem de gestiune de 3000 eur / magazin) clientilor persoane fizice si am trimis acum 2 zile contestatia invocand urmatoarele lucruri:
- legea care prevede functiile caselor de marcat nu prevede functii de avans si rest de plata sau rezervari de produse la care se achita ceva dar produsele raman pe stoc (casa de marcat scade stocul, iar jumatati de produs nu pot vinde)
- modificarea adusa de 47/2007 spune doar ca trebuie sa utilizeze case de marcat dar nu prevede ca pt toate produsele sau pentru toate serviciile
- neaducerea la cunostinta a dreptului de consiliere (avocat. expert contabil ...) in momentul controlului
- iar modificarea spune
Art. VI
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 75 din 21 ianuarie 2005, cu modificarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta ordonanta, va fi republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, dupa aprobarea prin lege a prezentei ordonante, dandu-se textelor o noua numerotare.

ori o verificare aici http://www.parlament.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=8872 spune altceva
- rezulta
Conform Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) care printre drepturile specifica clar:

„... dreptul la un proces echitabil ...
... nici o pedeapsa fara lege ...„
iar legislația CEDO, are prioritate față de dreptul intern.

legea nu a fost promulgata deci nu are cum sa fie publica incat sa o cunoastem. se specifica si in OG 47 ca va fi facuta public dupa promulgarea legii, deci ca o cunoastem noi nu conteaza.
ma minunez inca si azi cum pot aplica o ordonanta in care se prevede clar ca va fi republicata dupa aprobarea prin lege. oameni buni, chiar s epoate asa ceva in Romania? unde e presa, mass media? chiar nu a citi nimeni lucrul asta?

- apoi procesele lor verbale nu prevad o adresa a institutiei, faptul ca mi s-a adus la cunostinta ca am dreptul sa fiu asistat sau ca as fi refuzat acest drept, modalitatile de a depune contestatie (la ei, la tribunal UNDE?) ...

astept si parerile voastre!

  Inapoi la articolul Casa de marcat e acasa

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile