Comentarii pe articolul Criza capitalismului


Criza capitalismului

Eugen Popescu la 4 Noiembrie 2008, ora 09:26
Criza capitalismului
Cine va reusi sa reformeze capitalismul?
Surprinzator(?), China !
Stim de forta de munca foarte ieftina si de conducerea (din ce in ce mai putin)dictatoriala.
Dar cireasa de pe tort este de sistemul juridic cvasi-arbitrar care face executii publice ale hotilor si excrocilor pe stadioane pline pana la refuz(adunati fortat fireste, dar sunt prezenti, vad si baga la cap) mentinand astfel infractionalitatea la cote scazute. Insa ne mai parvin si zvonuri despre provincii intregi din nord unde sclavia e la ea acasa si coruptia a atat de puternica incat statul nu le mai poate controla.
Cu toate astea, interese economice ale Chinei sunt ca o mladita care, cu o energie neoprit a strapuns betonul doctrinei comuniste izolationiste.
China a dezvoltat legaturi comerciale cu alevarat globale, pentru ca nu cred ca este vre-un stat (cu exceptia Taiwan-ului) care sa nu aiba legaturi comerciale cu China, chiar in detrimentul producatorilor proprii.
In felul acesta, tarile puternic dezvoltate vor deveni incetul cu incetul dependente de forta de munca ieftina a Chinei la fel cum sunt dependente de resursele naturale ale Rusiei.

  Inapoi la articolul Criza capitalismului

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile