Comentarii pe articolul Bunul cel mai de pret


Asta e reclama pe fatza

Rada Romeo la 27 Iulie 2010, ora 12:08
Daca ar mai scadea taxele si impozitele impovaratoare (in special pe cei care muncesc) poate ca si-ar permite si romanii o asigurare. Iata ca prin noua lege, statul incurajeaza din nou nemunca pentru ca ii scuteste pe asistatii social de aceasta asigurare. Ar fi trebuit doar pe handicapati sa-i scuteasca. De ce se iau masuri care incurajeaza nemunca?
Branzei Nelu Florin la 27 Iulie 2010, ora 12:34
...cei care nu au o asigurare de viata, oricare ar fi solutia, au o lipsa profunda de educatie...oamenii din Romania sufera de grave afectiuni...sa-i asiguri masina altuia, dar viata ta sa nu aiba prioritate in fata masinii nu am auzit nici in Albania...suntem Tara lui Papura Voda!!!...tipic romanesc...
Bercea Vasile Zorin la 27 Iulie 2010, ora 13:20
Ar trebui sa stie cei asa de virulenti ca asigurarea obligatorie a locuintei se refera strict la alunecari de teren, inundatii si cutremure, in sume limitate. Nu are legatura cu asigurarile de sanatate si de fapt inseamna despagubirea celor afectati prin taierile padurilor ( inundatii ) si cei care si-au tras case in albiile minore ale riurilor ( unde nu este voie sa construiesti ) . Prin urmare nu intereseaza 90% din populatia tarii decit prin obligativitatea platii.
Da aia care pot muncii in Romania sunt de fapt privilegiati si nu au motive sa ii acuze pe ceilalti, ba chiar din contra. Tot ce s-a furat in tara asta s-a furat de la toti, inclusiv aia care nu muncesc, si hotii au angajat pe niste unii, pe banii tututror de fapt. Asa ca mai usor cu gurita. Acelasi sfat pentru cei care muncesc din greu la stat, fiind platiti din banii rezultati prin vinzarea a tot ca s-a putut fura in tara asta, inclusiv imprumuturi aberante care nu vor putea fi platite in urmatorul secol. Asa ca mai incet cu gura, ca nu-i frumos.
Dumitru Marian Anton la 27 Iulie 2010, ora 14:09
Trec peste un fapt evident pentru toti ca acest articol nu este altceva decat o reclama pentru asigurarile de viata. Pacat totusi de inceputul articolului, care parea sa adopte o perceptie corecta despre lucurile cu adevarat importante din viata noastra.
Draga X, imi cer scuze ca nu ti-am retinut numele (dar asa se intampla cand vorbesti prostioare), excuzand asigurarea pentru o pensie facultativa, care se justifica doar din cauza constructiei gresite a acestui sitem si chiar asigurarile medicale, de genul celor care se vor a fi in sistem de coplata, sau ma rog chestii un pic mai complexe care sunt sigur ca vor deveni obligatorii si ele, orice alt tip de asigurare de viata, in caz de deces, imobilitate temporara sau permanenta, chiar pentru studiile copiilor, nu se justifica.
Si-am sa ma exlic: tu ai avut dreptate cand ai spus ca pentru a face astfel de asigurari este nevoie de o altfel de mentalitate; adica, atunci cand imi voi face o asigurare de viata inseamna ca ma gandesc la posibilitatea ca pot sa mor (ex: asig de deces). Poate tu vrei sa traiesti gandindu-te la asta...eu nu; iti dai seama daca pe timpuri cand se pleca la razboi soldatii, ostenii, cum vrei, sa-r fi gandit ca exista o probabilitate mare sa moara, ar fi murit inainte ca razboiul sa inceapa. Ce vreau sa spun este ca sta in firea noastra, in instinctul nostru sa credem ca nu vom pati nimc rau, ca nu vom muri maine, sa credem ca vom trai pana la adanci batraneti, sa fim optimisti macar in privinta faptului ca maine nu voi "da coltul"; si acest firesc ne ajuta sa traim (un batran se asteapta sa moara, sau comunitatea se asteapta ca el sa moara doar pentru faptul ca are o anumita varsta si nu mai e in puteri...si ia ghici: chiar va muri.) Omul trebuie sa fie imprevizil, in absolut orice, nu trebuie sa fie traductibil, iar speranta in viata lui este lucrul cel mai de pret pe care il are. Cand se va "responsabiliza" constientizand ca poate muri oricand va deveni un trist, de fapt va muri, la figurat; ceva din el se va transforma dintr-o taina intr-un obiect transparent si traductibil pentru toti cei care calculeaza speranta medie de viata, pentru cineva de varsta x, sau care lucreaza in domeniul y, care sufera de z, etc. Nu este nimic moral aici, este doar o afacere profitabila bazata pe statistici sinistre.
Deci o responsabilizare a mea aduce un profit pentru ei si griji pentru mine sau din alta perspectiva: profit pentru ei (n-am nimic cu profitul lor) si liniste pentru mine, ca vezi Doamne m-am asigurat contra riscului. Este usor sa ai creierul spalat astfel incat chiar sa crezi in a doua varianta, si nici nu poti fi blamata pentru asta, avand in vedere cate lucruri chiar credem ca ne sunt utile si ca nu putem trai fara ele, exista in viata noastra, din cauza unei scari a nevoilor contemporane degenerate de-a binelea. Socrate spunea ca-i plina piata de lucruri care nu-i trebuie. Noi nu ne-am dat inca seama de acest lucru, evident noi nu suntem Socrate, dar tu draga mea pari a fi irecuperabila, deja te pot descrie linistit fara ca macar sa te cunosc, esti omul ala contemporan, modern, open minded, deschis, emancipat, dar din pacate esti "la fel" cu ceilalti, tu esti acel adaptat perfect la societatea asta (Racovita spunea ca adaptabilitatea perfecta duce la disparitie speciei); tu nu mai esti de fapt, ca individ ai disparut, ai ramas o serie de clisee, de ganduri, traductibile pentru toti si astfel fiind atat de bine cunoscut de cei care conduc lumea asta, ei vor sti exact cum sa te faca sa musti la tot ceea ce vor ei sa-ti vanda.
Drama este ca multi sunteti fiinte inteligente (nu vorbest aici de toti prostii) si ajungeti sa fiti oameni de succes, dar nu de valoare...din pacate, asa cum spunea Einstein, sau cum ar spune Noica: aveti cunostiinte da nu aveti cunoastere.

  Inapoi la articolul Bunul cel mai de pret

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile