Comentarii pe articolul Timpul se scurge pentru Europa


timpul se scurge pentru europa

la 15 Iulie 2011, ora 12:37
citind articolul am zis:"un om destept pentru. Europa!", apoi mi-am revenit spunand:"dar cine mai apreciaza azi oamenii destepti?"
Negru Victor la 15 Iulie 2011, ora 12:57
macar cei ce citesc, inteleg si comenteaza... si nu sunt atat de putini pe cat pare :-) doar ca sunt mai putin agresivi
la 15 Iulie 2011, ora 14:30
Ca UE a fost creata politic s-a vazut, s-a stiut de la bun inceput, dar de ce nu si-a revenit pe parcurs? De ce nu s-a vrut o uniune economica? Aici este punctul slab. Intotdeauna politicul dicteaza economicului dar sunt si situatii cand economicul poate schimba realitatea. De fapt multe voci au strigat in pustiu despre esecul acestei uniuni, voci pertinente, dar...dupa cum se vede nu se doreste a fi luate in seama.
O intrebare pentru Negru Victor: oare e bine ca cei ce inteleg sunt mai putin agresivi? E vorba de viata noastra, de copiii nostri, de ceea ce lasam in urma. Si ce lasam; ce exemplu dam? de nepasare, de teama?
Al T la 15 Iulie 2011, ora 15:05
tot nu inteleg care e solutia propusa de distinsul economist sef. nu o spune explicit in articol si nici nu se intelege. o sa fie greu, ok, cind nu a fost? dar... ce trebuie facut mai exact?
Bradea Iulian la 15 Iulie 2011, ora 17:54
Intr-adevar asta ii trebuie Europei , o politica fiscala comuna (nu fiecare stat cu politica sa fiscala,haotica).Degeaba ai o politica monetara comuna daca nu e sustinuta de una fiscala.
Covrig Alexandru la 15 Iulie 2011, ora 18:10
solutia propusa este guvernantza financiara a UE prin institutii suprastatale (ex. Minister al Finantelor - mentionat de autor)
Matei Gabriel la 15 Iulie 2011, ora 18:31
prin anii 70, europa de vest crea o uniune pe baze economice care sa promoveze o politica comuna. tarile din fosta piata comuna de atunci (germania, franta, olanda, italia) le regasim acum si in u.e. in forma "moderna" cu singura element economic definitoriu, moneda unica europeana. in rest, ... tot o apa si-un pamant !
in articol, autorul pune in cateva locuri degetul pe rana, o rana deschisa si sangeranda abundent. iar pentru a fi inteles si mai bine (inclusiv de "dastaptii" dela putere, face o comparatie cu destinul unei echipe de fotbal ! sa nu existe prea multe analogii !
dansul este optimist, dar trebuie sa inteleaga si dansul ca o uniune euroipeana intr-adevaratul sens al cuvantului nu poate fi realizata fara baza economica comuna (inclusiv un cadru legislativ si fiscal comun). ori baza economica este determinata in acest caz de factorul politic! daca politicul nu vrea, atunci economicul reactioneaza direct ! cum ? grecia, italia, spania ...
Cludiu Brandusan la 15 Iulie 2011, ora 20:05
noi am avut unul bun de tot adica un ministru bun de finante costantin kiritescu daca ati auzit de el politica e mare
Sburlea Patricia la 15 Iulie 2011, ora 20:28
Ideea e simpla si clara: daca tot vrem uniune atunci sa o facem si sa terminam prostiile. Uniune politica e doar polologhie, externalizarea productiei in tari precum China, India, Indonezia,etc e sinucidere curata. Europa daca se vrea uniune ar trebui sa desfinteze granitele economice sa existe o singura politica economica peste tot ca apoi se rezolva si cealalta politica.
Oricum totul e vorba in vant pentru ca tarile cu pretentii vor sa le mearga lor bine, cele amarate vor sa primeasca/fure si ele ceva si nu iese nimic.
Uniunea europeana nu are sanse de supravietuire, nu cu politica prezenta!
Degeaba le dai bani de pomana oamenilor sarmani ca maine nu ii mai au si vor cere iar. Impunele sa faca o "scoala",i-ai la fabrica ta la lucru sau mai bine fa o fabrica in curtea lor si angajaza-i pe ei si pe vecini lor si asa vei reusi ceva.
Sburlea Patricia la 15 Iulie 2011, ora 20:51
Stiu o fabrica germana ce isi avea sediul in Spania ce a inchis afacerea in acea tara ca erau prea ridicate costurile si a fost mutata in Turcia. Asta nu e UE e altceva si nu e normal.
Vorbeam zilele trecute cu niste amici si concluzia a fost ca teoria/politica de uniune e frumoasa dar in practica au uitat sa spuna de unde vor exista bani daca numarul somerilor creste in in acelasi ritm cu iepurii? De fapt problema nu este numai a Europei si America duce la absurd aceiasi politica de externalizare a economiei pentru a avea produse de consum multe la preturi mici, fara ca sa se intrebe cum populatia isi va putea permite sa le cumpere daca toti vor fi someri?Ne luam toti in acte niste sclavi micuti din tarile unde s-au dus fabricile noastre?
OK toata lumea moderna se bazeaza pe economia de servicii(adica toti vindem servicii=publicitate,service,asigurari,banci si produse bancare,vanzari de toate genurile,etc)dar sa fim seriosi nu pot exista oricat ai inventa atatea locuri de munca ce sa se ocupe cu vanzarea de "idei" daca nu exista si productie in acelasi loc.
Deci e cazul unei dictaturi de genul: se adopta o constitutie pentru toate tarile (si gata cu orbaria goala), se aduc toate fabricile pe teritoriul Europei(egal impartite ca sa aiba toti de lucru)si se investeste in cercetare pentru performanta (anti poluare, metode de productie eco, etc) si asa aveu UE daca nu ....ar fi cazul sa emigram in tarile in care a fost mutata productia (daca incapem pe acolo) sau prin jungla ca sa avem ce manca si o cabana sa lasam mostenire la urmasi
Cocan Claudiu la 16 Iulie 2011, ora 00:25
Vorba romanului din pacate " mai rau sa nu fie" si lasa totul asa cum este nu se chinuie nimeni sa faca ceva, cred ca i-am influentat si pe europeni cu aceasta vorba. Dejaba comentam noi tot felul de reportaje si alte evenimente media, doar ne spunem o parere si atat. Am si eu o intrebare sau mai bine spus o nelamurire. Cand vom trece la fapte. Am incercat sa fac si eu cateceva, sa incerc de la locul de munca sa vin cu anumite idei, sa ajut firma la care lucrez (si este una foarte mare), la care mi-a venit raspunsul scurt si clar, nu chiar cu aceste cuvinte dar suna in traducere motamo ceva de genul "esti platit sa muncesti nu sa gandesti".
daca tot suntem cativa care ne impartasim ideiile hai sa facem ceva, dar cateva persoane care sa stie sa-si sustina punctul de vedere, nu sa fuga atunci cand sunt luati la intrebari...... ()
Suceveanu Vlad Cristian la 16 Iulie 2011, ora 19:18
Am fost ghid al suporterilor danezi la istoricul meci de calificare din 15.11.1989 cand Romania a invins eroic cu 3-1 eliminand Danemarca si obtinand calificarea la Coppa del Mondo Italia 1990. Incercand sa le alung amaraciunea si tristetea infrangerii, le-am zis providential: Nu-i nimic! Data viitoare va fi mai bine!
Data viitoare prin suspendarea RSF Iugoslavia, danezii s-au adunat de pe plajele europene si nu numai si atat de bine au facut-o incat au castigat titlul de campioni europeni in Suedia 1992 invingand Germania cu 2-0 in finala.
Parafrazand ce a spus ziaristul si expertul danez, pentru Romania criza din 2010 pare a fi similara cu campania pentru fotbal EURO 2012 in care am ajuns aproape de dezastrul aprape iremediabil dn Bosnia (infrangere cu 2-1), am taiat pensiile, salariile, am crescut TVA si am invins Bosnia in Giulesti cu 3-0, revansandu-ne pentru Romania - Iugoslavia 4 - 6 (3-2) in Ghencea in 1977 pentru Argentina '78!
Probabil campania pentru mondialele din Brazilia 2014 va fi lupta cu noua criza care se anunta mult mai serioasa. Ce-i bine, ne-am obisnuit deja cu austeritatea, sa vedem insa daca vom trece cu bine si de anul viitor de criza economica 2012!
Cirlan Ionica la 17 Iulie 2011, ora 16:19
ce trebuie facut mai exact?
legi clare fara ambiguitati - aplicate in mod corect pentru toti indiferent de locul pe care il ocupa pe scara sociala
o reforma a invatamantului - ramas in faza - "noi stim de toate"
un sistem de protectie sociala intransigent
un sistem sanitar monitorizat mai atent - si mai ales dotat
o politica agrara coeerenta
un sistem de valori

  Inapoi la articolul Timpul se scurge pentru Europa

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile