Comentarii pe articolul Repornirea creditarii conditie esentiala pentru revenirea cresterii economice


Desteapta-te romane!

Tuleu Daniela la 2 Februarie 2011, ora 15:13
Nu putem vorbi despre revenirea la o crestere economica, atat timp cat nu avem o economie viabila. Statul nu trebuie sa intervina in mecanismele economiei de piata, atunci cand economia exista si are la baza principii sanatoase. In conditiile in care economia reala este sufocata de cea subterana, statul neluand masuri de reducere a acesteia din urma ci, dimpotriva, impovarand persoanele fizice si juridice cu biruri suplimenatre sau majorate (pt. a acoperi gaurile cauzate de un aparat ineficient) nu avem nicio sansa sa ne revenim. Iar bancile nu au facut decat sa-si mentina ori maximizeze profitul pe o piata disperata si fara alternative viabile. Repornirea creditarii e doar un balon de sapun, nu porneste nimeni nicio creditare fara garantii reale.
Asadar si prin urmare.....sa fim optimisti si sa speram ca cine doarme se va trezi, cine e trist se va inveseli, cine e obosit se va odihni!
Monica Stancu la 2 Februarie 2011, ora 17:04
As adauga la cele spuse de dna Tuleu - in aceasta tara nu se mai produce nimic! Deaorece am vizitat anul trecut doua orase: Atena, respectiv Roma, am facut si o comparatie intre hypermarketurile din Bucuresti si aceste orase: daca la noi 90% dintre produsele pe care le cumparam sunt importate, in orasele mai sus mentionate 90% sunt produse autohtone. La noi, dorinta de inavutire personala nu cred ca se poate compara cu nici un stat din Europa.
Dupa cum se stie, nici 20% din fondurile structurale nu sunt absorbite, desi sunt convinsa ca exista proiecte viabile, dar ... probabil nu se da spaga unde trebuie. Din punctul meu de vedere si aceste fonduri structurale ar putea fi o parghie in revenirea economiei.

  Inapoi la articolul Repornirea creditarii conditie esentiala pentru revenirea cresterii economice

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile