Comentarii pe articolul Provocare la normalitate: Preluati exemplul FP si eliberati SIF-urile de constrangerile aberante!


Stima noastra si mandria

D D la 1 Iunie 2011, ora 18:50
(...) Dinel Staicu, Romania!

Eu vreau sa inteleg cum serveste interesului national Dinel Staicu (cunoscut colegilor de celulula si drept Dinel Nutu). In actuala formula a legii, a fost posibil ca sus-amintitul sa conduca ani buni o parte din "avutia nationala", in speta, SIF5.

Sa-mi explice si mie cineva cum varianta actuala a legislatiei a protejat interesul public!
Ghitescu Teodor la 1 Iunie 2011, ora 21:28
Economia bazata pe speculatii bursiere este departe de o economie normala! De peste 20 de ani media si grupurile interesate considera ca privatizarea totala și liberalizarea pietei este principala cale de progres economic, desi viata reala dovedeste ca in acest sistem majoritatea populatiei o duce din ce in ce mai rau! Evident ca speculatorii și oligarhii nu doresc amestecul statului in evolutia economica, ceea ce ar putea diminua maximizarea profiturilor lor.
Societatea este un sistem complex, care pentru a functiona normal trebuie ca fiecare componenta a ei sa-si indeplineasca anumite functii, componenta economica si de guvernare fiind cele mai importante. Noua ne-ar trebui mai intai un stat normal, nu de tip mafiot cum este cel actual (apreciere facuta de mai toti presedintii Romaniei postecembriste), ci unul care sa realizeze un magement economice performant, nu sa sprijine speculația economică privata, impotriva intereselor majoritatii populatiei. Populatia a ales reprezentantii statului pentru ai gospodarii profitabil proprietatea publica in primul rand, doar ea poate fi sursa sigura pentru veniturile bugetare, nu speculatiile financiare, serviciile s.a.
Asa ca autorul nu stie ce insemna normalitate economica si sociala. Crede ca o economie normala este cea 100% privata, ceea ce nu este nicaieri in lume! Evident ca lucrand in domeniu, asa i se pare normal, dar nu-si da seama ca ceeace este normal pentru o minoritate este cu totul anormal pentru majoritate! Ar trebui sa porneasca de la conceptul democratie reala, pentru a se clarifica!
D D la 8 Iunie 2011, ora 15:50
Da, domnul Ghitescu graieste si adevaruri: amestecul statului roman diminueaza profiturile. Ba chiar la transforma in pierdere. Pentru toata lumea.

  Inapoi la articolul Provocare la normalitate: Preluati exemplul FP si eliberati SIF-urile de constrangerile aberante!

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile