Comentarii pe articolul Opinii atipice despre criza financiara


Provocare

Next Service la 11 Noiembrie 2008, ora 08:16
Provocare
Salut Razvan!

Felicitari pentru articol.
De bun simt, modest si rezervat. Dar mai ales scris de un om avizat.
Adevarul este ca opiniile nu sunt deloc atipice ci sunt chiar de specialitate.
Si daca nu pare prea fortat te-as ruga ceva.
Desi am notat in doua randuri ca nu vrei sa te referi direct la situatia din Romania dar, accidental, o atingi.
Ce ar fi sa pui in analiza situatia creata in Romania anilor 2000 de prabusirea FNI care imbracase atunci hainele de azi ale unchiului Sam?
Catalin Dimofte la 11 Noiembrie 2008, ora 15:22
Da, da, si daca tot se osteneste dl. Pasol cu treaba asta, poate incearca sa ne explice cum e cu randamentul bursei romanesti NU selectandu-i in mod foarte convenabil punctul cel mai de jos, ci ala de pornire... Cu BET pornind de la 1000p in urma cu exact 11 ani (cand euro era echiv a 0.8RON azi) si ajungand la 3231p azi (iar euro la 3.7RON).
Cu BET-C lucrurile stau sensibil mai prost, asa incat propun sa-l ignoram, conform renumitei maxime jurnalistice "ce se taie, nu se fluiera."
Ceva imi spune ca cine-a schimbat lei-tramvai in ioroi -- sau chiar in verzisori -- in 1997 ar fi mult mai castigat azi (chiar si daca i-a tinut pur si simplu la saltea) decat un investitor pasiv pe bursa, un jucator "la index."
Asa incat, sa-mi fie cu iertare, dar in aceasta privinta, a maretiei burselor in general si-a celei romanesti in special, pledoaria d-lui Pasol imi pare putin una pro domo...
De altfel, se cuvine remarcat ca in practic toate tarile importante ale lumii -- cu exceptia SUA si UK -- bursele au o importanta redusa dpdv economic. Mult spectacol de sunet si lumini, multa publicitate, dar nu mult mai mult de-atat.
Catalin Dimofte la 11 Noiembrie 2008, ora 15:47
P.S. Stiu ca e de la concurenta, dar articolashul urmator aduce o alta perspectiva interesanta asupra situatiei -- interesanta si suficient de diferita de aceea a d-lui Pasol.
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-5108995-fed-refuza-spuna-cui-dat-imprumuturi-2-000-000-000-000-dolari.htm?cfnl=
Dan Manastireanu la 12 Noiembrie 2008, ora 09:19
felicitari !
Stanciu la 14 Noiembrie 2008, ora 09:20
Citeam cu ani in urma Toefler care spunea ca pe piata mondiala sunt
cu mult mai multi dolari electronici decat cei adevarati si ca "urmeaza" o criza de proportii.
Daca este asa si daca criza a pornit din SUA este curios ca dolarul devine mai puternic decat celelalte valute
Stefan Muresan la 24 Noiembrie 2008, ora 12:28
Felicitari, Razvan !

Articolul prezinta o viziune alternativa asupra manifestarilor crizei actuale, neaparat necesara pentru a intelege cat de cat ceea ce ni se intampla acum.

Indivizii unei societati nu mai pot trai autarhic, in afara mecanismelor care functioneaza in economie, si toti sunt cointeresati in bunul mers al pietelor financiare.

Ideea de baza este , asa cum ai spus, ca "progresul vine in salturi",
si ca - pe total - e mai bine ca inainte.

Cu stima,

Stefan

  Inapoi la articolul Opinii atipice despre criza financiara

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile