Comentarii pe articolul Si uite asa Codul Muncii o ia incet incet pe alt drum


eu astept plata

El Dara la 29 Martie 2011, ora 12:29
Cine este atent si un pic detasat, vede cum acest cod nou este o imbecilitate, o treaba facuta de mantuiala. Nimeni nu a putut sa raspunda la o intrebare simpla: daca tot l-au facut, de ce nu l-au facut asa cum trebuie ?

Eu astept plata. Intotdeauna apare plata incompetentei. Asa cum am platit impozitul forfetar cu disparitia a zeci de mii de firme si scaderea veniturilor la buget, asa o sa platim tot NOI stupizenia acestui boc.

Poate sa imi spuna cineva macar un lucru bun facut pentru mediul economic de acest boc incapabil ? (contractele cu dedicatie pentru gasca lor de hoti nu se pun).
Nicolae Alexandra la 29 Martie 2011, ora 12:59
Acest BOC a scos tara din criza, va fi pus la loc de cinste de urmasii urmasilor nostrii in timp ce unii dintre noi nu suntem capabili nici macar sa intelegem de ce se fac aceste reforme; a cui este vina ca s-a ajuns aici? a noastra, bineinteles, avem ceea ce meritam sa avem, suferim laolalta de incapacitatile unora..
Gorun Constantin la 29 Martie 2011, ora 13:03
DURA LEX, SED LEX !
Oricate hibe ar avea acest ultim cod el e cu mult mai bun decat cel precedent!!!
Adrian Dumitrescu la 29 Martie 2011, ora 13:06
Pentru El Dara... faci parte din bugetari?... su angajati?.. Patronii care trebiue sa platesca acesti bani si angajatii obraznici si lenesi au alta parere din pacate..
Gyorgy Adela la 29 Martie 2011, ora 13:18
Pentru Adrian Dumitrescu:
Daca esti patron si platesti salarii decente nu-ti faci de lucru cu " angajatii obraznici si lenesi"; daca platesti salariul din doua in doua luni iar nivelul acestuia este cel mult minimul pe economie din punctul meu de vedere ai o problema.
Marius Paraschiv la 30 Martie 2011, ora 19:13
parerea mea este ca acest nou cod al muncii, in care angajatorul te poate concedia cand considera fara prea multe explicatii (si mai ales cand este vorba de niste salarii compensatorii la mijloc, cum mi s-a intamplat nu demult) este fie plata politica a celor care au cotizat in campaniile electorale sau la diverse partide (in special cel care este la putere) fie pur si simplu cei ce ne conduc au ajuns la concluzia ca platesc prea mult un angajat.
Maring la 20 Aprilie 2011, ora 15:09
introducerea indicatorilor de performanta este un lucru excelent si nici pe departe nu poate fi un subiect de conflict,

prin obligativitatea introducerii in cm, si fp, de fapt antreprenorul sau echipa manageriala este obligata prin lege sa faca mai mult decat se cere in mod formal (elaborare si implementare KPI), in fapt este obligat sa aiba o misiune, o strategie de dezvoltare, un plan de afacere, sa introduca un element nou in natura relatiilor de munca, ROI, ghidul de cariera (acesta nu exista in ro), daca acestea exista, nu pot aparea situatii conflictuale deoarece totul este clar inca de la inceput pentru ambele parti.

indicatorii de performanta (KPI) sunt diferiti functie de nivelul ocupat de angajat in structura organizatiei, strategic, operational, field execution, si in functie de natura organizatiei, producator de marfuri caz in care vb de o organizatie de tip mecanica, sau prestatori de servicii unde vb de o organizatie de tip organic/matriceal,

in oricare dintre cazuri, acestia sunt stabiliti foarte clar functie de misiunea si strategia organizatiei pe termen scurt, mediu si lung, sunt aliniate la obiectivele stabilite in planul de afacere si in directa relatie cu ghidul de cariera al acesteia, eventuala lor modificare ar fi doar la nivel strategic si operational si asta doar o data la 3-5 ani pt nivelul strategic, si probabil, 1-3 ani la nivel operational.

asa ca situatiile conflictuale pot aparea doar in cadrul organizatii dezorganizate, un functiile de baza nu sunt exercitate in echilibru.

  Inapoi la articolul Si uite asa Codul Muncii o ia incet incet pe alt drum

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile