Comentarii pe articolul Termenul 2015 pentru adoptarea euro ar trebui mentinut


Argumentele...

Sturzu Gheorghe la 26 Aprilie 2011, ora 15:30
Acestea par a fi argumentele pro, si astept, de la un lector universitar si consilier al primului ministru si argumentele contra, o eventuala analiza de impact, folosirea modelarii matematice si stabilirea masurilor pentru atenuarea socurilor inevitabile ale trecerii la moneda euro sau e doar o decizie politica... asa vrea muschii mei si gasca mea ma sustine!?!?!?!
Ghitescu Teodor la 26 Aprilie 2011, ora 16:55
Pacat ca un lector universitar are asa putine cunostinte despre economie, in general si despre economia pietei libere in special!
Nici nu trebuie sa fi mare specialist sa realizezi faptul ca scoaterea emisiei monetare de sub controlul statului (chiar si asa partial cum mai este), arunca economia in mana speculatorilor financiari externi!
Emisia de moneda unica la nivelul europei favorizeaza aparitia si circulatia subterana a banilor fara valoare (bani FIAT) si accelararea crizelor financiare din acest motiv.
Nu numai ca nu se asigura stabilitate economica, dar nu creste nici nivelul de trai al romanilor (sau al altor aderenti la moneda unica europeana), pentru ca nivelul de trai depinde in primul rand de evolutia economica interna si de buna gestionare a resurselor nationale. Ori, guvernarile de dupa 1989, consiliate de asemenea "experti" au dus la scaderea nivelului de trai al majoritatii populatiei cu peste 40 de ani in urma!
Dupa privatizarea catre trusturile internationale externe a principalelor resurse ale tarii, care a destabilizat preturile energiei, materiilor prime si din agricultura, devalorizarea premeditata a monedei nationale sub presiunea acelorasi interese sunt cele doua cauze majore ale saracirii romanilor.
Trecerea la moneda europeana, a carei emisie va fi sub influenta bancilor private nu are alt scop decat maximizarea profiturilor lor si in nici un caz bunastarea europenitlor. Treziti-va universitarilor si nu ne mai manipulati copiii si nepotii nostrii, cu asemenea informatii de domeniul absurdului plauzibil!!
Dumitrache Viorel Adrian la 26 Aprilie 2011, ora 17:15
N-am mai ras cu atata pofta de mult...Vreti modele matematice? pai, in lipsa apartenentei la moneda unica europeana, aveam un instrument extrem de facil de a reduce deficitele - de cont curent, cel bugetar, etc: flotatia libera a monedei. Dar noi am preferat sa ne imprumutam stranepotii la FMI pentru a finanta bancile cu capital strain...de la astia vrei dumneata modele matematice?
Iosif-Ben Bojian la 26 Aprilie 2011, ora 18:43
Astea sant minciuni. Toti romanii care sant afara stiu ca toate tarile care au adoptat euro au injumatatit veniturile claselor de muncitori mici si mijlocii. Moneda europeana e buna numai pentru hoti si mafioti adica pentru cei de la putere.Eu imi doresc sa nu ajunga niciodata in romania.
Bercea Vasile Zorin la 27 Aprilie 2011, ora 09:12
Pai si daca vrem si daca nu, asta e, suntem luati! Vorba domnului Puric, nu avem argumente rationale ca outem scapa din mlastina si ne ramine numai credinta! Poate...
Moldoveanu Emil la 27 Aprilie 2011, ora 10:28
Ceea ce este dincolo de limita bunului simt, este pretentia unora de OBIECTIVITATE stiintifica a comentariilor!
Da' cand interese politice cu multe zerouri sunt in joc, voi cei cu salarii cu trei cifre...va supuneti?
la 27 Aprilie 2011, ora 13:09
Din pacate, Euro va fi tot mai incert, iar in 2015 se va apropia de disparitie.
Euro ca si U.E., vor fi in 2020 o amintire !.
Eforturile de mentinere a U.E., vor mai costa inca mult, dar nu vor avea succes.
Intentia laudabila a Europei, a pierdut startul. Anii 1880 - 1900 puteau da rezultate.
Pacat !.
Imi pare rau de aceasta profetie. As vrea sa ma insel, dar va asigur ca ma indoesc.

  Inapoi la articolul Termenul 2015 pentru adoptarea euro ar trebui mentinut

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile