Comentarii pe articolul Termenul 2015 pentru adoptarea euro ar trebui mentinut


To be or not to be

Sanfira Daniel la 26 Aprilie 2011, ora 19:09
Masurile propuse sint oricum necesare tarii. Dar in aceasta perioada convulsionata, previzibilitatea se dilueaza, iar termenele isi pierd importanta. Conditia fundamentala nu tine de Romania, ci de UE: este absolut necesar ca euro sa mai existe in 2015, ca noi sa putem adera la el
Moldoveanu Emil la 27 Aprilie 2011, ora 10:38
Altu' care vrea sa ajunga la un obiectiv fara sa isi propuna asta!
Spune" este necesar ca euro sa mai existe in 2005". Desigur, are dreptate; asa cum aveau dreptate si cei care spuneau ca este necesar sa existe NATO dupa desfiintarea tratatului de la Varsovia.
Dar, interesele unora (tot cei care vedeau euro la 6-7 lei) se pare ca sunt foarte importante. Iar intrarea in zona euro le destrama visele.
Cat despre zona euro ca tel si pasii de atinsi pentru a ajunge acolo, sunt NECESARI pentru a avea o economie sanatoasa, pentru a nu mai repeta prostiile din 2007-2008.
Multi ne arunca in fata exemplul Poloniei; nu al actiunilor Poloniei cand economia mondiala duduia ci doar al rezultatelor sale in criza lumii. Da' nimic despre masurile din Polonia anilor duduielii noastre.
La fel si exemplul Bulgariei. Dar fara tinerea de minte ca practic Bulgaria nu are moneda, ca in realitate politica fiscala a Bulgariei este impusa de un Consiliu monetar.
Ca Bulgaria a avut in 2008 un EXCEDENT bugetar de aproape 3%. Oare de ce "se uita" aceste maruntisuri?
De ce se face propaganda unei posibile, dar foarte putin probabile, disparitii a monedei europene?
Sa fie si jocul celor care ne spun ce mici preturi sunt in Bulgaria, DACA se considera 2 lei/1 leva?
Cand in realitate pretul este de peste 2,25 lei /1 leva?

  Inapoi la articolul Termenul 2015 pentru adoptarea euro ar trebui mentinut

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile