Comentarii pe articolul Wood&Company: SIF3, preferata dintre societatile de investitii financiare


Tinte de pret

Rober Arimau la 20 August 2008, ora 15:15
Tinte de pret
Eu cred ca este inutil sa tinem cont de tinte de pret. Acestea sunt doar indicatii la un moment dat cu care incearca sa se argumenteze directia in care analistul crede ca vor evolua cotatiilor. Tocmai pentru ca este o analiza fundamentala, cred ca trebuie sa urmarim argumentele unei recomandari si apoi sa decidem daca corespunde si cu viziunea noastra. Recomandarile sau tintele de pret sunt doar indicatii si nu trebuie urmarite orbeste. De aceea, cred ca in cazul celor de la Wood conteaza mai mult argumentele (care mi se par foarte clare si bine fundamentate) si nu neaparat tintele de pret.
droid04 la 25 August 2008, ora 17:06
"De aceea, cred ca in cazul celor de la Wood conteaza mai mult argumentele (care mi se par foarte clare si bine fundamentate) si nu neaparat tintele de pret". Sigur ca da. Tu poate joci pe argumente, care mai de care mai clare si mai pozitive; poanta e ca eu joc pe bani reali, nu pe argumente teoretice/fundamentale. Ce-mi pasa mie de ce argumente "ca nu ar trebui sa fie asa" aduc brokerii daca eu vad ca pretul actiunii scade si eu pierd bani ? In mai, anul trecut, ii spuneam brokerului meu ca avem toate sansele sa vedem preturile la sif-uri pe la nivelul lui 2006 si el mi-a zis "daca ajung sif-urile acolo imi vand si casa, tot ce am si cumpar". L-am sunat zilele astea sa-i aduc aminte ce a zis si am aflat ca nu se mai ocupa de brokeraj pe BVB. Si asta e caz real. Asta asa, ca sa stii cum stai cu tintele de pret si cu argumentele.
Maria Bejariu la 27 August 2008, ora 01:44
Probabil pentru ca nu tii cont de argumente de aceea pierzi. Din pacate, cred ca sunt multi care se uita zilele astea doar la preturi si li se par ieftine. Mi se pare foarte naiv. Asa este, cand avem o bursa asa de tanara. Sunt convinsa ca mai este loc de scaderi puternice si asta din "cauze fundamentale". Cei care au vandut in iarna (strainii) au folosit "argumente" in a iesi din piata si se pare ca aveau dreptate. Cred ca daca ai fi tinut cont de argumente, precum cele date de analiza fundamentala, nici tu si nici brokerul tau (fostul) nu ati fi fost atat de afectati. Din pacate este nevoie de aceasta invatatura de minte (care cu siguranta va mai produce multe victime in urmatorii doi ani) pentru ca, treptat, lumea sa mai asculte si de analisti si nu doar de brokeri (platiti cu comisioane).

  Inapoi la articolul Wood&Company: SIF3, preferata dintre societatile de investitii financiare

Setari Cookie-uri