Comentarii pe articolul Cresterea salariilor obliga firmele sa angajeze tineri fara experienta


"Cresterea salariilor obliga firmele sa angajeze tineri fara experienta"

Stela Gavris la 26 August 2008, ora 13:38
Probabil e inca o strategie de abandonare a oamenilor capabili din tara noastra. De parca nu ar fi de-ajuns faptul ca toti cei buni pleaca in alte tari, motivati fiind de remuneratie. Romania va bate pasul pe loc multa vreme de-acum. Probabil, in viitorul apropiat nu va mai trebui sa ne gandim la studii superioare, masterate... Poate nici chiar la studiile medii. Insa si calitatea serviciilor va fi pe masura.
Terzea Mihaela la 26 August 2008, ora 14:05
Pai, normal, avand in vedere ca anul acesta au iesit de pe bancile facultatilor doua promotii de absolventi. Este mai usor, probabil, pentru unii, sa dea 400-500 de euro unui absolvent, sa il instruiasca, sa il invete una-alta, si dupa un an de zile, sa plece pe un salariu dublu, cum se intampla de cele mai multe ori. Este ok sa le dea o mana de ajutor si absolventilor, pentru ca si acestia trebuie sa inceapa de undeva, insa peste un an, cand acestia vor sa plece, firmele acestea asa-zise "mari si cunoscute" prefera sa angajeze un alt absolvent, in loc sa pastreze acele persoane in care au investit bani si timp, intocmai pentru a isi mentine profiturile ridicate pentru ca un fond de salarii de proaspat absloventi - nu este acelasi cu unul dublu.
Radu-Romeo Padure la 26 August 2008, ora 15:24
Sincer, e plina lumea de studenti, de absolventi, de masteranzi, doctori... La munca mai de jos - nu chiar de jos - nu se mai inghesuie nimeni. Cine va munci acolo daca se tine acest trend? Cred ca cei cu diplome vor ajunge sa practice munca unui / unor necalificati si vor fi platiti pe ceea ce fac, nu dupa diplome.
Florin Trif la 26 August 2008, ora 15:37
Sunt si eu curios cum se fac studiile astea. Pe ce zone? Ca dupa cate am citit salariile pe care le cer tinerii, nu stiu in ce zone ale tarii, nu sunt deloc reale in imprejurimile orasului in care traiesc. Daca aceste studii se fac la nivel national, ce implica acest nivel national? De ce judetul meu (Hunedoara) nu ar face "parte" din acele studii? De fapt, ma gandesc daca mai sunt si alte judete, cum ar fi cele din Moldova...
Nicu Goia la 27 August 2008, ora 00:11
Parerea mea despre acest articol este buna, deoarece trebuie sa se dea o sansa si tinerilor proaspeti absolventi de facultate, dar nici nu e normal sa se renunte la oamenii cu experienta, care pot aduce un aport mult mai mare in cadrul unei companii.

  Inapoi la articolul Cresterea salariilor obliga firmele sa angajeze tineri fara experienta

Setari Cookie-uri