Comentarii pe articolul Cresterea salariilor obliga firmele sa angajeze tineri fara experienta


Diferenta de experienta intre candidati nu justifica de multe ori diferenta de salariu

Catalina Amihaiesi la 26 August 2008, ora 14:10
Diferenta de experienta intre candidati nu justifica de multe ori diferenta de salariu
Unul dintre aspectele subliniate in articol consta in faptul ca unui candidat cu experienta ii este oferit un salariu semnificativ mai mare decat unuia fara aceasta experienta, atat candidatii cat si specialistii de RU considerand corect acest rationament. Daca alaturam insa faptul ca experienta este un predictor in cel mai bun caz mediu pentru performanta ulterioara la locul de munca, fiind depasit de abilitatea mentala generala ("inteligenta") sau de constiinciozitate in cazul multor posturi, brusc "potentialul" candidatului- pe care angajatorii incearca intr-adevar sa il exploateze din considerente financiare si nicidecum bazandu-se pe predictie - devine o resursa pretioasa, iar indreptarea catre evaluarea acestui aspect la candidati este imbucuratoare.
Desi motivele deplasarii atentiei de pe candidatii cu experienta pe cei de nivel incepator tin de sfera financiara, aceasta reevaluare a profilului candidatului dorit poate sa duca, impreuna cu dezvoltarea unor tehnici valide de selectie, la o evolutie a nivelului de profesionalism regasit in departamentul de resurse umane.
Catalina

  Inapoi la articolul Cresterea salariilor obliga firmele sa angajeze tineri fara experienta

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile