Comentarii pe articolul Elvetienii nu renunta la ideea de a interzice SUV-urile pe teritoriul lor


Foarte bine

Tibi la 27 August 2008, ora 12:54
Foarte bine
In sfarsit o atitudine curajoasa la adresa sfidarii. Pe cand si o interzicere a TIR-urilor care chiar sunt un real pericol la adresa tuturor. Cred cu tarie ca printre primele tari care sa preia initiativa helvetica, trebuie sa fie si Romania.
Lucian Moro& la 2 Septembrie 2008, ora 09:47
Tibi! Prietene! Cu prima ta idee sunt perfect de acord. Vizeaza relatia necesitate-utilitate/fite-grandomanie etc. Dar a doua ta idee este o aberatie! (sa nu-i spun pe numele mic ). Ai vazut tu vreun sofer de tir ducandu-si iubita la teatru sau la club cu animalu' de 30-40 de tone ? Astia chiar fac o treaba utila. Doar nu vezi cumva posibila aprovizionarea si distributia de marfuri si materiale doar cu Matizul, Sandero sau cu elicopterul? Da ! De acord, este necesara o infrastructura care sa permita circulatia simultana in bune conditii a autoturismelor si a Tir-urilor.
Daca ai avut ocazia sa conduci in occident, nu cred ca te-ai impiedecat de Tir-uri ca la miorita acasa. De curiozitate, numara pe o autostrada din Germania pe un tronson de 10 km Tir-urile si trage singur o concluzie privind interzicerea lor sau nu.
Lucian* la 4 Septembrie 2008, ora 10:46
Daca interzici TIR-urile atunci poti sa pui si economia pe butuci. In ziua de azi totul se invarte in jurul TIR-ului. Nu stiu cum ai ajuns tu la concluzia ca TIR-ul este pericol public dar n-am de unde sa stiu ce ai vazut tu. Probabil ai vazut TIR-uri facand liniute sau trecand pe rosu sau ai vazut cativa soferi de TIR care practicau drifting-ul cu autotrenul in parcarea din fata blocului. Sunt de acord ca prezenta TIR-urilor este foarte enervanta pe soselele noastre. Dar stii ce? Ei chiar trebuie sa fie pe soseaua aia! TIR-urile muncesc si fac logistica a cam tot ce inseamna industrie! Ei iti aduc de la berea care o bei seara pana la gratarul pe care-l savurezi sambata sau duminica. Si tot TIR-urile alea aduc si materialele necesare in industrie. Si fac si livrarea produselor finite. De fapt, de ce ne enerveaza prezenta TIR-urilor? Pentru ca esti obligat sa faci o depasire! Pai si de ce trebuie sa faci depasirea si nu o schimbare de banda?
Pentru ca nu ai 2 benzi! "Minunatii" nostrii guvernanti n-au fost in stare nici macar sa imbunatateasca drumurile actuale la nivelul de drumuri express! Dar ei ne promit autostrazi! Promit. Deci cu ce este de vina TIR-ul?

  Inapoi la articolul Elvetienii nu renunta la ideea de a interzice SUV-urile pe teritoriul lor

Setari Cookie-uri