Comentarii pe articolul Cicloteque, solutia de 120.000 de euro pentru un oras mai verde


Bicicleta in traficul care este el

Elena Duminica la 1 Septembrie 2008, ora 14:37
Bicicleta in traficul care este el
Sincer cred ca e destul de periculos sa mergi cu bicicleta in traficul care este, si nu ma refer doar la Bucuresti. La noi nici motociclistii nu sunt in siguranta, biciclistii vor cadea ca mustele. Nu din cauza lipsei de biciclete nu se foloseste acest mijloc de transport, ci din cauza junglei din trafic.
Ciontea Alice la 1 Septembrie 2008, ora 16:34
Sunt de acord ca mersul pe bicicleta in Bucuresti. Dar nu numai in Bucuresti presupune un risc destul de mare si chiar o mica doza de nebunie. Sunt din Tulcea si merg cu bicicleta aproape zilnic. Am investit ceva bani in bicicleta mea si in celelalte accesorii si remorci dar sunt foarte multumit. Pot sa-mi rezolv astfel multe din problemele cotidiene folosind bicicleta. In Tulcea, traficul nu are, desigur, proportii la fel de vaste ca in Bucuresti dar se circula aproape la fel de salbatic, cu atat mai mult cu cat piste pentru biciclete nu exista si nici nu cred ca reteaua de strazi ar permite asa ceva. Experienta mea destul de mare ca sofer si ca motociclist ma ajuta mult sa evit manevrele stangace sau chiar rau intentionate ale unor soferi dar cum ar putea sa se descurge in trafic, pe bicicleta, oamenii mai in varsta, femeile sau chiar cei cu reflexele mai putin rodate? Fara sprijinul mai sustinut al Politiei Rutiere, fara popularizarea in mass-media a utilizarii pe scara larga a bicicletei, a respectului pe care soferii trebuie sa-l arate biciclistilor si a unei infrastructuri cat de cat adecvate mersului cu bicicleta nu numai in localitati dar si in afara lor, bietii biciclisti vor avea multe de infruntat. Oricum, ceea ce putem noi face, cei care iubim mediul curat si viata sanatoasa, este sa iesim in numar cat mai mare pe drumurile Romaniei, chiar daca riscurile nu sunt deloc de neglijat, si sa incercam sa ne impunem respestul pe care il meritam atat din partea autoritatilor cat si din partea celorlalti participanti la trafic macar prin numarul nostru tot mai mare, daca nu prin ceea ce simbolizam noi, un viitor un pic mai bun pentru fiecare, viitor de care, multi dintre romani, se pare, nici macar nu se sinchisesc. Daca nu ar fi asa, Romania nu ar fi tara peturilor si a gunoaielor aruncate peste tot, nu ar fi tara defrisarilor masive, a bataii de joc la adresa naturii sub toate formele imaginate de o minte bolnava si, nu in ultimul rand, a lipsei de respect fata de oamenii din jurul nostru.
Jijie Rayana la 4 Septembrie 2008, ora 12:59
In Brasov, in ultima vineri din luna, se organizaza un circuit in zona veche a orasului, pe biciclete! E placut sa vezi ca se poate face asta si mai placut sa fii privit cu admiratie de pe marginea strazii. Mai nou avem si piste facute pe trotuar. Problema se ridica atunci cand tu, ca biciclist, nu poti circula pe "partea ta de drum" pentru ca oamenii nu inteleg ca pe acolo, pe unde pasesc, e o pista de biciclete! Daca nu educam la randul nostru lumea din jur cu privire la mersul pe bicicleta, cu siguranta nu ne vom bucura de un aer mai proaspat pe strazile pe care circula. Incet-incet se construieste modelul social.

  Inapoi la articolul Cicloteque, solutia de 120.000 de euro pentru un oras mai verde

Setari Cookie-uri