Comentarii pe articolul IMM-urile vor ca Finantele sa prezinte mai clar taxele nefiscale


Unde dai si unde crapa!

Mares Stefan la 1 Septembrie 2008, ora 15:41
Unde dai si unde crap!
Domnule Ovidiu Niculescu, mi pare rau pentru dumneata! Esti ori dezinformat, ori, de fapt, dac bine stiu, ca specialist n management, trebuia s stii s te informezi exact si s nu te descalifici n ochii publicului cunosctor ale realittilor despre care faci vorbire n total necunostint de cauz!
1. Ct despre notari, este foarte adevrat c au niste bareme de tarife foarte ridicate, dar care sunt aplicate la fel de oricare notar, pentru c, una, le convine, doi, prestatiile sunt, profesional vorbind, de aceeasi anvergur, indiferent de preferinta clientilor pentru anumit notar. Deci, notarii percep onorarii si nu taxe! Adic onorariu pentru prestatia lor. Ceea ce nu reprezint nici taxa fiscal si nefiscal. Este onorariu! Este adevrat c pe lng acest onoraiu, doar ca o facilitate, de natura "all inclusive! Adic toate serviciile vi le oferim pe loc, pentru autentificarea actelor care trebuie s fie si timbrate, judiciar ori fiscal, percep, ncaseaz si taxa de timbru fiscal ori taxa de timbru judiciar stabilite prin lege! (Deci puteai spune eventual cel mult c taxele de timbru fiscal ori judiciar pot fi ncasate si de notari, nu c notarii "percep taxe nefiscale". Ei nu percep, ci pretind si li se pltesc onorarii pentru prestatiile lor. C statul a luat o teap grozav prin externalizarea si liberalizarea acestei profesii este, n schimb, adevrat!
2. Despre consultantii fiscali nu m-as mai pronunta, ei fiind niste liberi profesionisti cam recenti apruti pe piat si care nc-si caut rostul. Dar cert este c Camera Consultantilor Fiscali nici ntr-un caz nu a fost conceput si nu are menirea de a "percepe taxe nefiscale". Pentru prestatia lor n mod normal pretind si li se pltesc niste onorarii! Ca la notari nici onorariul unui consultant fiscal nu poate fi asimilat cu "o tax nefiscal". De fapt, cumva veniturile dumitale salariale si ale tuturor angajatilor la CNIPMMR, precum si toate celelalte cheltuieli ale acestui organism or fi niste "taxe nefiscale" percepute din OARE CE SURSE?! Ai fi amabil s-mi rspunzi?!
3. Ct despre Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romnia, prescurtat CECCAR, asa se numeste, si ar fi cazul s nu bagatelizezi, dac nici mcar cum se numeste nu stii, pot spune SIGUR C NU PERCEP NICI UN FEL DE TAXA NEFISCAL! Ci doar onorarii! Dac nu stii, iti spun, CECCAR reuneste toti profesionistii care au asigurat si asigur CONDUCEREA CONTABILITTII sub forma unei activitti externalizate. Profesionistii contabili nu presteaz pe baz de contract de munc, ci pe baz de contract de prestri servicii. Deci pentru clientul lor, sunt un partener egal d.p.d.v. juridic, si nicidecum subordonati ierarhic unor manageri aerieni si n materie de intereprinderi mici si mijlocii! Este clar?! Dac nu, atunci ia bibliografia la mn si mai citeste cte ceva! ncape!

  Inapoi la articolul IMM-urile vor ca Finantele sa prezinte mai clar taxele nefiscale

Setari Cookie-uri