Comentarii pe articolul IMM-urile vor ca Finantele sa prezinte mai clar taxele nefiscale


"PRIVILEGII"?!

Mares Stefan la 1 Septembrie 2008, ora 17:11
Doar pentru c uit c nu este cazul s v lsati indusi n eroare nici de ctre domnul Ovidiu Nicolescu, tin s v reamintesc dac deja stiti, si s v informez dac nu ati considerat necesar pn acum s luati act de prevederile unor acte normative privind profesiile librale - c cel putin n cazul Corpului Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati din Romnia O.G. nr. 65/1994 nu contine NICI O PREVEDERE care AR INSTAURA UN MONOPOL. Si, n consecint, nici tarifele prestatiilor -onorariile- pentru lucrrile specifice profesiei contabile, inclusiv expertizele contabile sau certificrile de situatii financiare anuale NU SUNT REGLEMENTATE ca si orice alte tarife, si cu att mai putin ca "taxe nefiscale" de perceput! Nivelul onorariului este negociabil, iar "prestatiile domanei de la etajul trei" sau a dmnului(doamnei) inspector fiscal fac o concurent neloial de asemenea anvergur nct patronii renunt la proprii lor salariari, nu pentru a recurge la serviciile unui liber profesionist, ci doar pentru a realiza si aceast activitate "la negru"! Deci mult mai ieftin pentru c se fac CU TOATE TAXELE EXCLUSE!
Nu aceeasi situatie ntlnim n cazul notarilor! n cazul lor nu att sau doar externalizarea acestei activitti s-a realizat, ct mai ales privatizarea si implicit privarea bugetului de niste taxe care acum sunt percepute ca onorarii. Culmea este c nici aceste tarife exorbitante ale onorariilor nu a scpat publicul de nselciuni privind modul de ntocmire si semnare a unor acte autentificate n fata notarului public. Dar, indiferent de caltatea serviciilor prestate de oricare notar, tot ONORARIU se numeste ceea ce unii profesori universitari confund cu taxe nefiscale, cic obligatorii. Iart-l Doamne c nu stiu despre ce grieste!
Si cu totul diferit se pune problema noii specializri aprate de lege, Si anume ceea ce vor s-si asume consultantii fiscali! Aceast specializare nscut prin 2001 mai mult dect viu, a fost resuscitat de prin 2006, cnd unii si-au propus albirea pietei consultantei fiscale! Ce a iesit? Este secretul viitorului! Deacamdat cert este c att de bine este reglementat ca profesie liberal, nct este condus de un functionar public! Poate de aici se trage confuzia c ceea ce pretind or fi TAXE si OBLIGATORII" Dar nu sunt. Si cu att mai putin fiscale, parafiscale, non fiscale sau pseudofiscale! De notat c spre deosebire de prestatiile contabililor sau expertilor contabili, care fiecare poate fi individualizat si comensurat cu exactitate pentru a stabili toate diferentele cantitative si calitate, inclusiv de complexitate, fat de orice alt prestatie contabil, NOTARILOR PUBLICI, AUDITORILOR FINANCIARI si CONSULTANTILOR FISCALI obiectul prestatiei este individualizat pe si de speta n cauz, asteptrile clientului fiind acceasi indiferent de persoana concret a notarului, auditorului sau consultantului fiscal! Tocmai de aceea notarii, auditorii sau consultantii pentru a evita negocierea onorariului, ncearc s l impun ca pe un tarif impus de lege sau ca o tax cic legal, dar... exact aceast abordare trebuie combtut, si nicidecum lsat n ceat pentru c asa ar fi prevzut de lege! Uit c nu este nici prevzut de sau prin lege si nici nu are ceva comun cu taxele fiscale sau non-fiscale ori parafiscale. mi pare ru de clientii care s-au lsat indusi n eroare. Dar mai stii, chiar or fi conciliati de CNIPMMR ?!

  Inapoi la articolul IMM-urile vor ca Finantele sa prezinte mai clar taxele nefiscale

Setari Cookie-uri