Comentarii pe articolul China vrea sa introduca cel mai rapid tren din lume


Atentie, China se rezeste !

Vasile Vancea la 2 Septembrie 2008, ora 04:31
Atentie, China se rezeste !
Nu mai stiu cine a scris urmatorul avertisment: cand China se va trezii, societatea va suferi profunde schimbari. Iata ca momentul a sosit. Olimpiada Bejing 2008 a dovedit forta si puterea economica, ingeniozitatea marelui popor, iar acest proiect este inca un arument ca in curand China va devenii factorul de echilibru planetar. Sa nu uitam, una din bancile chineze a obtinut cel mai mare profit in plan financiar anul trecut. Si atunci vine intrebarea fireasca, oare se va confirma zicala: cand doi se cearta, al treilea castiga ? SUA si Rusia se cearta pentru suprematia mondiala, UE se dovedeste a fi din ce in ce mai mult o constructie social-politica ineficienta. DECI, in urmatorii ani China va prelua gestionarea globalizarii ?
Dragos Palos la 2 Septembrie 2008, ora 11:29
Cu siguranta, si fara indoiala. Am prieteni chinezi, care sunt foarte mandri de vointa poporului lor, si care, de cate ori incep discutii referitoare la tehnologiile existente si economie, declara ca ei sunt detasat inaintea SUA sau Germania. Spuneau despre acest tren inca de acum un an si jumatate ca este unul foarte scump pe care Germania nu si l-ar permite ca si costuri de executie. Asa sa fie oare? Ce-i drept, se vede cand stau de vorba cu ei, ca se considera o natie superioara, si nu noua, romanilor cu siguranta, ci puterilor mondiale care doar cu numele sunt inaintea Chinei.
Costica Neculau la 2 Septembrie 2008, ora 13:01
Individul era Napoleon care a spus: "feriti-va sa treziti dragonul care doarme"! Cu transferurile de tehnologie...cei mai multi investitori straini au avut surpriza sa constate, dupa ce si-au deschis fabrica ca la 300 de m de ei, se deschide o fabrica similara, chineza, ce produce aceleasi lucruri. Saltul urias pe care il face China are la baza subevaluarea fortata a yuanului (aprope la jumatate din valoarea reala) si munca foarte prost platita. Pur si simplu, de bunastare se bucura acum doar 1/3 din chinezi; sunt inca foarte multe locuinte fara televizor si frigider iar pentru ce vedem in fata muncesc ca sclavii (in sensul unei munci feroce pe care niciunul dintre noi, europenii nu am reusi sa o facem) mai bine de 2/3 din populatia chinei (7-800 milioane de oameni, de doua ori cat toti europenii!). Asa ca mai au mult de lucru pana la a aduce la un nivel de trai acceptabil majoritatea populatiei chineze. Iar noi suntem niste puturosi in comparatie cu ei, de asta presedintele NIKE i-a spus lui Michael Moore ca americanii nu sunt pregatiti sa produca pantofi si ca nu va deschide o fabrica in SUA.
In plus, avem si o scoala de hoti, cei ce pot pleaca si raman aici numai slugile, urmarea directa a promovarii intense a oamenilor fara valoare in functii publice.
Ciprian Rusu la 4 Septembrie 2008, ora 11:56
China a crescut foarte mult datorita mutarii banilor din Educatie si Asigurari de Sanatate in Investitii Economice. Astfel avem o tara comunista cu cea mai mare discrepanta a veniturilor intre oamenii saraci, medii si bogati. China se lauda cu 800 milioane de ANALFABETI, cu copii care se educa la televizor, cu oameni batrani care nu au o siguranta la batranete asigurata de pensie, cu zonele cele mai poluate de pe glob, cu conditii de munca precare. China este cu mult in urma tarilor ca Elvetia, Olanda, Germania, etc.
Ilie Andrei la 7 Septembrie 2008, ora 19:24
Chinezii au descoperit busola si nu au stiut ce sa faca cu ea. Atunci cand europenii au pus mana pe busola au ajuns pana in China si chiar mai departe, impunandu-si suprematia militara si culturala. Cred ca e o diferenta de conceptie, de abordare a vietii, de cultura, intre "omul occidental" si cel "asiatic", in care avantajul este detinut de primul, datorita nu atat pragmatismului cat indraznelii si vitalitatii, pe care le are in plus si pe care le-a probat din plin. Asa ca nu cred ca are cineva de ce sa se teama de "marele popor chinez".

  Inapoi la articolul China vrea sa introduca cel mai rapid tren din lume

Setari Cookie-uri