Comentarii pe articolul SAAB este dispus sa ofere un offset mai mare de 100%, daca va castiga contractul de avione multirol


Miliarde de euro

Martin Scorsese la 4 Septembrie 2008, ora 10:01
Miliarde de euro
Atentie cu miliardele de euro pe scari! Sa nu iasa iarasi vreun Bechtel - cea mai scumpa autostrada din lume. Sper sa fie o licitatie corecta, macar cand sunt atatia bani in joc, cu care s-ar putea face zeci de spitale performante, sa nu mai moara oamenii cu zile.

Arsene Sorin la 4 Septembrie 2008, ora 14:54
Personal consider ca mai mult ca sigur se va opta pentru achizitia unor F 16 obosite din stocul USAF, avioane puse la naftalina in desertul din Arizona, si asta pe bani grei si cu comisioane puternice, iar apoi se va cheltui iarasi sute de milioane de euro pentru modernizarea lor, nu mai pui la socoteala ca pentru F 16 nu se acorda nici un fel de program de offset. Pacat ca afacerea cu cei de la SAAB nu va trece mai departe in conditiile in care cartile sunt deja facute. Pacat ca cei de la Avas nu au vrut sa dea fabrica de "avion" celor de la SAAB, fara bani cum doreau acestia - practic, cei de la SAAB se obligau ca cele 48 de avioane livrate Romaniei sa fie construite la Craiova - vorbim in acest caz de mai mult decat de un amarat de offset - in acest fel se relansa industria de aviatie din Romania, iar in cazul unui conflict nu mai erai dependent de SUA, de piese de schimb sau de mentenanta. Dar s-a preferat vinderea fabricii din Craiova celor de la Aero din Cehia care, daca nu stiati, produc principalul concurent pentru IAR 99 pe piata din Europa. Prevad ca foarte curand de la achizitie, cele cateva utilaje ramase in fabrica o sa ia drumul Cehiei, terenurile pe care se afla fabrica vandute pe multi bani, iar oamenii dati afara. Dar asta e, asa se intampla cand cei din conducere nu au binele tarii in gand, ci afacerile lor.

  Inapoi la articolul SAAB este dispus sa ofere un offset mai mare de 100%, daca va castiga contractul de avione multirol

Setari Cookie-uri