Comentarii pe articolul Andrei Apetrei, QCM: Alegerile pot schimba piata imobiliara


A trecut vremea tunurilor

Aristotelcostel la 5 Septembrie 2008, ora 09:55
A trecut vremea tunurilor
In seara zilei de Luni s-a inregistrat trecerea de la tunuri imobiliare la marje de 10%, prin plafonarea preturilor. In UK piata a cazut acum 3 ani si acum trece printr-o plafonare, in Japonia s-a prabusit acum 20 de ani si de atunci scade, in SUA urmeaza grosul prabusirii, dar noi, romanii, vom cumpara locuinte noi de 100k euro cu venituri medii lunare de 350 Euro/luna pentru ca dezvoltatorii s-au cumintit. Incepand de Marti, ei nu mai dau tunuri.
Florin Adrian Almasan la 5 Septembrie 2008, ora 10:44
Din pacate multe proiecte sunt intarziate sau nu se vor face din lipsa de autorizatii. Primariile isi fac datoria si mentin sus pretul locuintelor vechi, poate chiar le vor creste. Morala e ca apasam acea pedala care ii ajuta mai mult pe prietenii nostri. Cel putin in Bucuresti chestia asta e valabila 100%. Comentarii de genul prabusire, criza, revenire sunt praf in ochi, arata mai mult dorinte decat realitati.
Aristotelcostel la 5 Septembrie 2008, ora 14:48
Situatia economiei mondiale respectiv, umflarea si spargerea bulelor speculative pe imobiliare, aur si petrol, arata clar ca preturile locuintelor vechi din Romania sunt influentate de tanti de la primarie care nu acorda autorizatii la kilogram. Reale nu sunt dezechilibrele economice si joaca de-a creditarea la nivel mondial, ci preturile locuintelor din Bucuresti, de 2-3 ori mai mari decat in Viena si Budapesta.
Sacasanu Doina la 5 Septembrie 2008, ora 19:58
Parerea mea: partile interesate isi dau cu presupusul cand de-o parte, cand de alta. Nu neaparat fosta sau actuala piata mondiala influenteaza piata romanesca acum, cat mai ales clientela majoritara locala - si nu speculantii. Eu sunt o dezinteresata, sunt economista cu simt profesional si nu dupa FLER, imi spun parerea in mod obiectiv. Salariile, inteligenta si maturizarea populatiei noasre din ultimii 15 ani isi spun cuvantul. E clar, am inceput sa ne dam seama de adevarata valoare a unui "BUN", am devenit ceva mai circumspecti in a cumpara, pentru ca am inceput cu adevarat sa transpiram muncind. Un singur lucru mai avem de invatat pentru a-i bloca pe "facatorii de preturi" si anume - arta de a negocia valoriile.
Sper sa fiu de ajutor si sa influentez in bine prin comentariul meu sumar.
O economista.
Aristotelcostel la 9 Septembrie 2008, ora 10:46
Partile interesate? O economista din tara fara economie vorbeste despre negociere? Cand s-a spart gasca la FNI, la cat ai fi negociat o unitate de fond? Asa, tinand cont de maturizarea deponentilor, unde s-ar fi intalnit cererea cu ofereta? Cumva la tribunal?

  Inapoi la articolul Andrei Apetrei, QCM: Alegerile pot schimba piata imobiliara

Setari Cookie-uri