Comentarii pe articolul Topul fondurilor de pensii private dupa primele doua luni


am o nedumerire

I. A. la 22 Noiembrie 2007, ora 17:21
am o nedumerire
Am 22 de ani,sunt angajata part-time de un an de zile cu CONTRACT DE MUNCA! (deci mi se plateste impozit la stat). Trebuie sa-mi fac pensie,chiar daca sunt salariata part time si am doar contract? ( stiu ca la part time nu se face carte de munca)

Multumesc
Corina Lupu la 23 Noiembrie 2007, ora 14:53
I.A. - chiar daca esti angajata part-time, atata timp cat ai semnat un contract de munca ti se retine contributia de asigurari sociale si in consecinta, daca nu vei alege pana in ianuarie 2008, vei fi automat distribuita la un fond de pensii ales aleatoriu de catre CNPAS. P.S. - chiar daca lucrezi cu norma partiala, ti se va intocmi carnet de munca, doar ca de aprox. un an nu prea se mai gasesc carnete de cumparat de la Directia de Munca (care e singura institutie care are dreptul sa le vanda). Dar in momentul in care se vor putea cumpara din nou, angajatorul tau are obligatia sa-ti intocmeasca si completeze un carnet de munca.
la 23 Noiembrie 2007, ora 16:00
Se face carte de munca si la part-time. Deci trebuie sa aderati si dvs la un fond (nu face decat sa va ajute pt. mai tarziu).

  Inapoi la articolul Topul fondurilor de pensii private dupa primele doua luni

Setari Cookie-uri