Comentarii pe articolul Am pierdut proiectul de investitii de 5 mld. de euro al Voestalpine?


Voestalpine

Bizom Marius la 9 Septembrie 2008, ora 10:06
Voestalpine
Intrebarea este urmatoarea: cine plateste in cazul in care se pierde o astfel de investitie? 5 miliarde de euro este o investitie puternica pentru oricare tara din lumea asta! Pentru ca s-a pierdut investitia de 800 milioane de euro nimeni nu a platit, nimeni nu a fost sanctionat. Pacat!
George Savulescu la 9 Septembrie 2008, ora 17:27
Din pacate interesele companiilor de Real Estate si cele personale, care detin terenuri in zona Constanta - Agigea sunt mai mari decat cele nationale. Atata vreme cat unii proprietari cer 100/euro pe mp iar bulgarii cer cu mult mai putin este de asteptat sa nu castigam licitatia. Pacat de traditia noastra in industria siderurgica, pacat de personalul pregatit in metalurgie, azi emigranti in occident.
Numai Danieli Italia are angajati 43 de ingineri romani, azi specialisti in cuptoare si laminoare, majoritatea proveniti de la Donasid Calarasi (azi Siderca, in plin faliment). Sper ca prin investitia noastra in otelaria de otel beton si profile mici din Oltenita, de doar 100 milioane Euro, mica dar reala si in plina desfasurare, sa mai aducem din ei cativa acasa.
Cristian Nicolae la 10 Septembrie 2008, ora 16:32
Daca tot ati vorbit de Calarasi, de ce nu se incearca dirijarea unei astfel de investitii spre un astfel de loc. Exista, pe locul vechiului combinat, o gramada de teren abandonat si cred ca la un pret cu mult mai mic decat cel din Constanta, o infrastructura buna, doar 25 km pana la autostrada, un canal maritim ce face legatura intre combinat si Dunare, apropierea (20-25 mile) de Cernavoda unde se afla intrararea pe Canalul Dunare-Marea Neagra, calea ferata electrificata si la doar 20 km pana la Ciulnita (nod de cale ferata pe tronsonul Bucuresti-Constanta aflat in modernizare), forta de munca calificata, ramasa din vechiul combinat, scoli de profil.

  Inapoi la articolul Am pierdut proiectul de investitii de 5 mld. de euro al Voestalpine?

Setari Cookie-uri