Comentarii pe articolul Cum sa treci de la un job de jurnalist la pozitia de analist financiar


E clar...

Eva la 16 Septembrie 2008, ora 13:04
E clar...
Nu pot sa cred ce face Wall Street! Isi pierde din credibilitate cu acest articol. Incropit in mare graba, cu greseli, dezvaluie un personaj confuz care a ajuns din intamplare analist financiar si care nici nu stie daca isi doreste acest job pe termen lung, poate se va intoarce in presa. Jobul de analist financiar presupune un background puternic pe finante, continuat cu un MBA sau un CFA. Trebuie sa fi pasionat pentru un astfel de job, sa inveti incontinuu. In Romania exista o elita a analistilor financiari care au o anumita atitudine, prestanta, studii inalte, experienta in mari institutii internationale, si mai presus de orice, isi fac cu o pasiune imensa meseria.
Dan Radulescu la 16 Septembrie 2008, ora 16:31
E clar ca daca vrei si-ti place si, mai ales, daca ai inteligenta de a integra experiente conexe noului job poti obtine rezultate superioare cazului in care repeti acelasi proceduri de la tinerete pan la batranete. Urmarea superspecializarii e ingustimea (vederea de cal) si nu profunzimea. Cu stima pentru toata elita analistilor financiari.
Eva la 17 Septembrie 2008, ora 10:53
Chiar vorbiti serios, dle Raulescu? Daca te rezumi doar la job, normal ca ramai doar cu ochelarii de cal. Insa nu despre asta e vorba. Pe Wall Street se scrie istorie, chiar si zilele astea, finantistii invata chiar si acum ceva nou, pentru ca e un domeniu in care niciodata nu le sti pe toate!
Ideea articolului este ca orice neica-nimeni se poate crede analist financiar. Ce experiente extraordinare a avut baiatu' asta pe unde a lucrat, daca vorbeste la modul asta despre fostii angajatori? Si mai mult decat atat ce pregatire are? In plus, nici nu stie ce vrea sa faca, probabil ca va sta cinci luni si aici si pe urma i se pare ca a stat prea mult pentru gustul sau.
Radulescule, afla acum ca la "un job" de acest gen, nu sunt suficienti nici 15 ani pentru a te considera profesionist! Aici teoria iti e testata incontinuu, trebuie sa ai o baza foarte solida pentru a performa. Si mai afla ca ELITA analistilor financiari din Romania e un cerc inchis in care nu intra oricine!

Dan Radulescu la 17 Septembrie 2008, ora 15:50
De asta nu progresam, pentru ca ne invartim in cercuri inchise, in loc sa evoluam in spirala miss EVA. Se poate ca la un job de acest gen, sa nu fie suficienti nici 15 ani pentru a te considera profesionist, totusi, nu putem compara domeniul finantelor, oricat de complex ar fi, cu medicina sau aeronautica etc., unde e cu adevarat nevoie de hyperspecializare si multa pasiune. Ideea articolului este tocmai despre curajul de a schimba, de a-ti urma vocea launtrica care te conduce pe drumul implinirii tale ca om si ca profesionist.
Si daca tot aderam la o clasa superioara s-ar cuveni sa dovedim mai mult respect pentru un Radulescu, baiatu' asta, daca nu vrem sa devenim noi insine o neica-nimeni.

  Inapoi la articolul Cum sa treci de la un job de jurnalist la pozitia de analist financiar

Setari Cookie-uri