Comentarii pe articolul Vlad Stan lanseaza primul fond de investitii pentru proiecte online din Romania


Salvarea prin "W"

Radu Ticiu la 19 Septembrie 2008, ora 15:02
Salvarea prin W
Lumea romaneasca a antreprenorilor din domeniu IT&C si mai ales din online, in prea multe cazuri ramasa in underground-ul unuia dintre statutele de freelancer cu firma sau prestator de servicii relativ bine platite pentru clienti mai ales straini, ar trebui sa faca baie in sampanie in aceste zile.
Declinul global al domeniului imobiliar (care, Slava Domnului, se pare ca nu ocoleste Romania) si existenta unor oameni stiuti, ca Vlad Stan, sau nestiuti, ca prietenul meu Alin T, buni cunoscatori ai mecanismelor prin care proiecte curajoase din online sunt aduse la indemana maselor de ani multi si buni in SUA si Europa (mai) Occidentala plecand de la finantare initiala de tip business angel sau seed capital declanseaza in aceasta perioda un proces de rafinare prin criza a unei parti a investitorilor romani de capital.
Oameni obisnuiti pana mai ieri sa priveasca cu mana streasina la ochi de pe treapta cromata a puternicelor lor masini de teren, cum aproape peste noapte, hectare intinse de noroaie sau cartiere aflate inca intre rosu si gri promit sa se transforme in sume cu sase-sapte zerouri, sunt acum zgaltaiti de frisoanele pandemiei financiare. Salvarea lor ar putea fi faptul ca inainte de a ajunge la serviciul de urgenta sa intalneasca cate un expert din industria online.
Expertii-salvatori ii pot indrepta spre vindecare invatandu-i ca e posibil sa castige sume semnificative investind in produsele creierelor unor tineri care aparent se joaca zi si noapte pe calculatoare sau urmaresc pe ele seriale ciudate cu nume de genul Techcrunch, vorbesc de tranzactii infinitezimale (5 euro pe luna per utilizator premium sau 3 centi pe afisare) si care se intalnesc la evenimente fara caviar si coniac de 15 ani in meniu, identificate prin cuvinte ciudate care incep cu W de genul webclub sau wurbe.
E de asteptat ca exemplul lansarii SeedMoney sa fie urmat si de alti actualmente fosti investitori de succes din domeniul imobiliar. Este de sperat ca aceste schimbari majore a conditiilor de joc sa nu ii ia pe nepregatite pe tinerii antreprenori din online. Asteptam sa ii urmarim pe cat mai multi dintre ei transformandu-se rapid si temeinic din excelenti developeri in foarte lucizi oameni de afaceri.
Uitasem: nu vrem sa ii vedem urcati pe treapta cromata a unei puternice masini de teren, privind banii atrasi si inchipuindu-si ca acestora le vor creste foarte usor siruri de zerouri in coada...



  Inapoi la articolul Vlad Stan lanseaza primul fond de investitii pentru proiecte online din Romania

Setari Cookie-uri