Comentarii pe articolul Povestea unui proiect imobiliar: De la propria casa, la un ansamblu de 600.000 de euro


Interesant, dar irelevant

Robert Dobrescu la 22 Septembrie 2008, ora 16:32
Interesant, dar irelevant
Deci, contactele cu agentii imobilari respectivi au fost dezamagitoare pentru ca respectivii erau neprofesionisti. Numai asa se explica faptul ca, in loc sa se preocupe de vanzari, ei se interesau de comisoane. Mai precis: ca sa iei trebuie sa prestezi. In al doilea rand, daca erau "contrazisi de piata" chiar ca erau persoane de evitat. Trei la mana, daca un tip care termina o facultate destul de indepartata de marketingul si developmentul pietii imobiliare isi permite sa aprecieze ca profesionistii (evident, adevaratii profesionisti) nu sunt o sursa de inspiratie, atunci inseamna ca tot acest articolas se bazeaza pe o investitie reusita a unui grup de tineri, ocazionata de o crestere a pietii si nu bazata pe marele lor fler. Practic, pentru ei, imobiliarele au fost ceea ce au fost pentru altii culturile de perle sau de fructe de mere, fermele de melci sau publicitatea de nisa. Au intrat intr-un cerc cand era muzica in toi. Sa vedem cum vor continua...
Mariana Ciobanu la 22 Septembrie 2008, ora 20:44
Te-as respecta Robert pentru ce ai spus, dar sa stii ca trebuie sa mai si risti ca sa castigi. Pe bune, fii in locul lor si bagate intr-un credit de 1,5 miliarde vechi si i-ati o bucata de pamant oriunde vrei tu cu sau fara experientape care o ai! Ai curaj? Eu nu prea am cu toate ca s-ar putea ca peste 2 ani sa-mi scot creditul pe care l-as fi facut pe 15 ani! Asta e, inseamna ca nu ma risc!
Felicitari pentru cei din articolul de mai sus! Titlul mi-a atras atentia pentru ca orice tanar cam asta vrea, dar... nu s-ar risca!
Mirela la 23 Septembrie 2008, ora 17:58
@Mariana: Multumim pentru felicitari! Speram sa le si meritam!
@ Robert: Avem un exemplu concret pentru chestia cu "contrazisi de piata". Cand am prezentat proiectul unei agentii (si nu era una "de cartier"), ni s-a spus ca nu avem nici o sansa cu apartamentele noastre de trei camere, o sa stam mult si bine cu ele nevandute, pentru ca piata vrea garsoniere mici si ieftine (dand si exemplul concret al unui proiect din militari care s-a vandut ca painea calda - garsoniere de vreo 30 mp fiecare). Noi am crezut insa in faptul ca exista si familii care isi doresc un apartament spatios si pot sa si-l si permita. Si iata ca - foarte interesant - primele doua apartamente vandute au fost tocmai cele de trei camere (cele mai mari de trei camere, caci avem doua "modele"). Asa ca, fara a generaliza (in sensul ca, desigur, nu toti analistii imobiliari sunt neprofesionisti si nici cei amintiti mai sus nu sunt neprofesionisti, ci pur si simplu se bazau pe ceea ce vazusera concret, fara a merge mai departe de atat. Nici eu, nici Ionut nu suntem profesionisti in imobiliare, desigur - dar avem ambitia sa devenim. Si castigul vine atunci cand anticipezi piata si cand risti sa mergi impotriva valului, in directia in care crezi (spatii generoase, design minimalist, calitate peste medie, promovare neconventionala, transparenta maxima).
Emil Valeanu la 24 Septembrie 2008, ora 18:16
Sincere felicitari. Atat pentru curajul de a incepe si de a continua de care ati dat dovada, cat si pentru ambitie, consecventa, fler si atitudine. Sunt constructor batran si stiu ce afirm. Si daca faceti si calitate si respectati si termenele, viitorul este al vostru. In foarte scurt timp aceste doua criterii vor face deosebirea. Ati avut sansa conjuncturii favorabile si ati reusit sa calariti valul. Ramaneti pe el pentru ca a construii inseamna a crea si a lasa ceva in urma. Si daca afirmatia voastra "de a risca sa mergi impotriva valului" nu este vorba-n vant, va rog a-mi trimite o adresa de e-mail unde sa va pot trimite niste informatii legate de o tehnologie de executie relativ noua pe piata romaneasca si care raspunde pozitiv la nevoile pietei - investitor, constructor si beneficiar. Eventual ma puteti contacta la telefon 0740-258164.
Bafta in continuare. Cu stima, ing. Valeanu
Andrei Morosan la 25 Septembrie 2008, ora 20:21
Felicitari pentru decizie. As putea baga mana in foc ca ati fost influentati de americani (Robert Kiyosaki), asta e de bine. Mult succes in continuare si la mai mare !
Mirela Rus la 25 Septembrie 2008, ora 22:35
@ ing. Emil Valeanu: Va multumim si dumneavoastra pentru incurajari. Ne puteti scrie pe adresa apartamente.vila [at] gmail.com. Suntem interesati de lucrurile noi si, mai mult decat atat, Ionut, partenerul meu (de afaceri si de viata) are un blog personal unde sute de vizitatori intra zilnic pentru a citi sau pentru a da sfaturi legate de constructii - deci putem publica acolo informatiile legate de noua tehnologie despre care vorbiti, astfel incat sa beneficieze de sfaturi si alti oameni interesati...sau puteti sa scrieti chiar dumneavoastra direct, daca preferati. Adresa blogului este www.cum-sa-construiesti-o-casa.ro
Mirela la 26 Septembrie 2008, ora 09:48
@Andrei Morosan: Nu stiam cine e Robert Kiyosaki pana nu m-am uitat acum pe wikipedia. Prin urmare, imi pare rau sa va dezamagim, insa nu am citit nici o carte motivationala. Pur si simplu credem in noi si in ideea ca lucrurile bine facute nu au cum sa dea gres! Multumim pentru urari!

  Inapoi la articolul Povestea unui proiect imobiliar: De la propria casa, la un ansamblu de 600.000 de euro

Setari Cookie-uri