Comentarii pe articolul Finantarile bancare, tot mai greu de obtinut in piata imobiliara


Greu cu bancile romanesti, care prefera depozitele de 10,25% la BNR

Dumitru Odor la 23 Septembrie 2008, ora 20:36
Greu cu bancile romanesti, care prefera depozitele de 10,25% la BNR
Cum sa dai credite cand depozitele la BNR cu risc o aduc un randament de 10,25%? Exista credite externe cu DAE sub 7%, dar pacat ca minimul este 1 milion Euro. DEZVOLTATORII trebuie sa calculeze intr-adevar, cate foi are placinta. Si daca nu sunt in stare sa le numere bine, sa le calculeze, trebuie sa se lase.
Profitul constructorilor de 50-60 % va ramane un vis. Pretul otelului trebuie sa scada pana la viitoarea olimpiada. Cred ca in SUA va scadea mult mai repede. Si multe materiale cumparate cu comoditate, aduse de diferiti dealeri la scara, vor trebui atent cantarite ca pret. Si cimentul, obiectul unui cartel, in Romania, va trebui revazut sau gasita sursa egipteana, indiana. Multi dezvoltatori vor ramane cu terenurile scumpe achizitionate pana in prezent se vor uita la ele mult timp. Sunt convins ca vor aparea finantari imobiliare pentru persoane fizice, care sa nu fie sub tutela BNR, piata nu poate ramane numai la mana noilor Norme BNR.
Vor merge proiectele din zonele limitrofe Bucurestiului, la 1,2,3,4 km, unde terenurile, taxele, taxele de acces sunt mai mici. Personal pot aduce finantari cu DAE sub 6,7% pe 5-15 ani, in EURO, dar ce am spus mai sus voi impune debitorului, pentru a putea vinde...
ASTEPT REACTII

  Inapoi la articolul Finantarile bancare, tot mai greu de obtinut in piata imobiliara

Setari Cookie-uri