Comentarii pe articolul Bancile islamice iau avant


"Bancile islamice iau avant"

Justin Jerca la 25 Septembrie 2008, ora 11:52
Nu sunt musulman dar articolul este foarte interesant si este prima data cand citesc despre bancile islamice. Nu stiam ca exista insa principiile lor de functionare, mi se par foarte bune.
Consider ca aceasta criza puternica se datoareaza numai celor care conduc lumea financiara si care in goana lor nebuna dupa cat mai multi bani incalca regulile jocurilor corecte si astfel se petrece catastrofa. Din pacate, nimeni nu va fi tras la raspundere si nu va fi pedepsit deoarece cei care au produs aceasta catastrofa au averile asigurate si nu sunt saraci chiar daca bancile pe care le conduc sunt in pragul falimentului. Din pacate sprijinul statal, din banul contribuabilului dat unor astfel de institutii particulare - repet particulare - pune sub semnul intrebarii insasi existenta capitalismului. Apare o discriminare foarte puternica intre micul paticular care da faliment uneori chiar din cauza corporatiilor financiare si pe care nimeni nu-l ia in seama si acesti giganti carora statul le sare in ajutor, culmea, cu banii celor mici.
Intrebare: ce fel de capitalism este acesta? Lumea normala numai intelege nimic.
In aceste conditii consider ca bancile islamice vor lua un mare avant si o sa astistam probabil in viitor la o migrare a unei mari parti din bancile nonislamice catre cele islamice. Perceptul lor de functionare mi se pare mult mai sanatos chiar daca respecta o doctrina religioasa. In fond, este normal ca un organism sa se conduca dupa niste principii pe care sa le respecte, caci daca nu le respecti te trezesti in haos.
Cu stima,
Justin Jerca

  Inapoi la articolul Bancile islamice iau avant

Setari Cookie-uri