Comentarii pe articolul Improvizatie si joc pentru angajati la locul de munca


De ce au nevoie angajatii

Pop Ana-Maria la 26 Septembrie 2008, ora 13:37
De ce au nevoie angajatii
Angajatii au nevoie de pauza de masa de o ora, de o cantina buna in firma cu mancare proaspata si sanatoasa, de o sala de sport, o piscina si o sauna unde sa se recreeze dupa program (si sa fie lasati sa se duca sa se recreeze, nu fortati sa munceasca peste program), au nevoie de un mediu de lucru curat, spatios, luminat, cu plante, cu toate conditiile necesare desfasurarii muncii, cu apa, ceai si cafea la discretie si cu posibilitatea de a-si lua o pauza de 10-15 minute o data la o ora si jumatate cel putin. Si bineinteles de un salariu decent, de un program de munca decent si de prime pe proiect reusit sau prime de sarbatori. Este bine sa organizati iesiri in oras in cadrul proiectului, mai ales daca e un proiect dificil, pentru a detensiona angajatii si relatiile dintre ei. Restul sunt lucruri inutile atata timp cat aceste lucruri esentiale lipsesc cu desavarsire.

Soare Mirela la 26 Septembrie 2008, ora 14:54
Cine citeste prima data ce ai scris considera ca esti o visatoare, chiar nu realizeaza cata dreptate ai. Noi, romanii, nu stim sa muncim fara stres, credem ca profitabilitatea rezulta datorita orelor suplimentare a angajatilor (fara vlaga, fara placerea de a munci, fara devotamant), nu stim sa motivam angajatii si nu ni se ofera conditii sanatoase de lucru.
Un mediu de lucru placut, relaxat, care te face sa te simti ca acasa da cu siguranta rezultate, creste pofta de a munci. Si acum sa revenim cu picioarele pe pamant, ca inca suntem in Romania...
Adriana Popescu la 26 Septembrie 2008, ora 21:20
Raspuns pentru cele doua. La ce propune prima: ar trebui ca din cele 8 ore de munca, 1 sa fie pauza si 1 ora cel putin sa fie acele pauze de cate 15 minute. Va raspunde cineva care munceste "pe branci" - ca sa ma exprim asa -, care stie ca angajatul, dupa cele 8 ore, pleaca acasa si nu se mai gandeste la problemele firmei, ba chiar il doare in cot de ele; va raspunde cineva care stie ca indiferent ce ai face si cum ai vrea sa te porti cu angajatul - despre cel roman vorbesc - va fi nemultumit, cu cat mai mult vei incerca sa fie bine, cu atat isi va bate joc si va considera ca i se cuvine.
Mai bine ramaneti voi acasa fetelor si poate se va gasi un angajator care, oricum munceste mult peste program, sa va trimita o data pe luna banutii acasa. Poate asa o sa fiti multumite.
Neagoe Mirela la 28 Septembrie 2008, ora 12:28
Subscriu la primele 2 comentarii. Da, traim in Romania dar sa nu uitam ca viata are si lucruri frumoase nu numai munca. Sa rasplatim eforturile, recompense de relaxare nu neaparat in bani, in excursii pe care sa le beneficieze familia toata ca sa nu uite valorile importante: de a imparti cu cel de langa noi momentele frumoase. Sa impartim in jur doar ce e important: iubire, iubire, iubire. Sa fim generosi cu cei langa care traim zi de zi. Sunt de cel mai mare pret, restul sunt trecatoare ca si omul pe pamant.
Diana Diana la 1 Octombrie 2008, ora 14:13
Workshop-urile organizate in cadrul companiilor vor ajuta foarte mult la stabilirea unor relatii de amicitie intre colegii de serviciu, si daca lucrezi intr-un mediu in care te intelegi bine cu cei din jurul tau deja totul devine mai relaxant si parca si munca si orele pe care le petreci alaturi de ei devin mai placute.
Marian Sfetcu la 1 Octombrie 2008, ora 23:29
Pentru Adriana Popescu
Dumneata nu ai auzit de motivarea pozitiva a personalului? Se pare ca te gandesti sa-ti rotunjesti profitul pe seama salariatilor. De unde stii dumneata ca dupa programul de lucru, pe salariatii tai ii doare in cot de firma ta? Le platesti orele suplimentare conform legii 53/2003 ca sa se gandeasca la firma? Cum ii motivezi sa se gandeasca cu respect la munca dumitale? Habar nu ai de managementul resurselor umane. Daca nu iti schimbi mentalitatea de secretar BOB partid, in scurt timp vei ramane numai cu ROF-ul si actul de constituire.
Calculeaza productivitatea muncii unui salariat din firmele enumerate in primele comentarii si a unui salariat din firma pe care o administrezi sau pe care visezi sa o administrezi. Compara apoi costurile. Compara apoi situatiile financiare intocmite la sfarsitul perioadei.
-- Ela la 17 Septembrie 2010, ora 10:15
subscriu si la ce au zis primele fete si la ce a scris marian
atata timp cat nu se ofera conditii de lucru sanatoase restul nu prea are efect
in schimb omul caruia i se ofera conditiile enumerate nu are program de 8 ore ci de 8+1 odata, iar dreptul la 10 min pauza la 2 ore este stipulat in CCM pentru toti cei care lucreaza in fata calculatorului adica CCM prevede sa muncesti 7h20m din cele opt si sa iti iei o pauza de masa de macar jumat de ora, in functie de programul de lucru
pe langa acesta orice manager cu capul pe umeri este constient ca munca intelectuala desfasurata pe o perioada mai mare de 4 -5 ore pe zi dauneaza grav sanatatii - si asta nu zic eu ci mi-au zis angajatorii .. .ca sa fim constienti la ce se asteapta de la noi

  Inapoi la articolul Improvizatie si joc pentru angajati la locul de munca

Setari Cookie-uri