Comentarii pe articolul OMV a vandut 9,6% din participatia detinuta in Mol


bravo ungurilor

Gabi la 27 Septembrie 2008, ora 07:28
bravo ungurilor
Bravo ungurilor; s-au tinut si se tin tari, in ciuda presiunilor si propunerilor de orice fel (inclusiv de mita, deoarece mita functioneaza peste tot); nu vor sa cedeze MOL nici pe 23 mld USD. Cred ca vanzarea acestui pachet de actiuni are ca si cauza refuzul MOL de a fi achizitionat, ca si Petrom, de catre OMV.
Ai nostri guvernanti au fost bucurosi sa dea Petromul (companie cu 300% mai mare ca MOL la vremea respectiva) cu jumatate de miliard de euro, net (deoarece 1,5 mld EURO, valoarea tranzactiei, a ramas pe hartie); ma gandesc cat or fi oferit austriecii pe langa, ca sa accepte sa vanda cea mai buna companiei de stat Romaneasca, contribuabil principal la bugetul de stat si pilon al industriei romanesti.
In acelsi timp, OMV si-a recuperat din primii 2 ani total investitia, a trecut pe profit, iar statul roman va plati de cateva ori valoarea pachetului achizitionat de austrieci, din buzunarul nostru, pe asa zisele cheltuieli de remediere de poluare istorica, neasumate de OMV.
Concluzia? S-a pierdut un important contribuabil la bugetul de stat, si toti pierdem scotand din buzunar niste bani pe termen lung ca sa reparam ce putea face si Petromul singur, fara a fi "stors" de o copanie straina. In plus, e umilitor pentru noi sa constatam cat a valorat si cu cat s-a aprobat de niste guvernanti fara scrupule achizitia unei companii pilon romaneasca, cu resurse si bunuri de cateva ori mai mari decat compania omoloaga maghiara. Inca o data, bravo ungurilor, isi pastreaza demnitatea, in ciuda presiunilor si proisiunilor de orice fel.

  Inapoi la articolul OMV a vandut 9,6% din participatia detinuta in Mol

Setari Cookie-uri