Comentarii pe articolul Soc in SUA: Scenarii posibile dupa respingerea planului financiar


Federal Reserve este bagat? Atunci totul a fost coordonat

Lucian* la 30 Septembrie 2008, ora 14:27
Federal Reserve este bagat? Atunci totul a fost coordonat
Nu stiam ca este bagat si Federal Reserve. Atunci inseamna ca totul a fost coordonat. FR este corporatie privata si cei care controleaza FR sunt adevaratii lideri ai SUA. Inseamna ca cineva care este putred de bogat va fi "stinky" de bogat dupa ce se termina totul.
Ovidiu Andrei la 30 Septembrie 2008, ora 17:24
Crizele financiare si razboaiele nu sunt altceva decat o reasezare a bogatiilor de tip The Real Robin Hood adica se ia de la cei multi, naivi, saraci cu duhul si cu sansele, si se da la Cei Alesi. (A se citi Istoria. Chiar se repeta).
Este inutil sa va mai spun ca cei mai mari actionari ai deja nationalizatelor Freddy si Fannie au fost fonduri suverane ale statelor asiatice. Si dupa o perioada infloritoare pentru statele exportatoare de gaze si petrol (inclusiv Rusia si statele arabe) in care au investit banii castigati in marile societati financiare de pe Wall Street, acesti bani s-au evaporat pur si simplu! Nu se stie unde... Si cine stie si putine Stiinte ale naturii a auzit ca 'Nimic nu se pierde, totul se transforma !'
Si totusi, unde se duc banii ?!
Ioana la 30 Septembrie 2008, ora 20:21
Banii se duc la cativa smecheri. Cei care au investit bani au riscat, iar bancile de fapt nu au avut niciodata banii pe care i-au tranzactionat; intre timp jucatorii au incasat ceea ce omul de rand platea ca "rate"- bineinteles, nu toti au incasat, ci doar cei care au avut informatia. De aceea se plang ca nu mai au lichiditati. Simplu, principiul jocului piramidal: zici ca ai, dai ce nu ai dar, de fapt, nu ai si iei.
Dezgusty la 1 Octombrie 2008, ora 09:27
-> 'Nimic nu se pierde, totul se transforma !' e un principiu care nu-si regaseste locul in domeniul bancar, deoarece banii in sine nu sunt decat o reprezentare (in format fizic - hartie, plastic - sau digital) a unor bunuri existente (in proportie de ~5%) sau a unor bunuri inexistente (~95%) dar despre care se crede ca vor ajunge la nivel de existenta (ex simplificat: imprumut pentru constructia unei case; nu termini casa, nu poti sa o vinzi, nu poti sa-ti platesti imprumutul, cei care ti-au imprumutat banii se trezesc ca banii aia pe care ii considerau ai lor, de fapt nu exista)
-> Si totusi, unde se duc banii ?! Pai o parte buna efectiv dispar, deoarece bunurile inexistente nu ajung la nivel de existenta. O alta parte... a explicat si Ioana mai sus.

  Inapoi la articolul Soc in SUA: Scenarii posibile dupa respingerea planului financiar

Setari Cookie-uri