Comentarii pe articolul Comportamentul cumparatorului din piata imobiliara: grabit si emotiv


Comportamentul cumparatorului din piata imobiliara

Claudiu Cornel Briciu la 1 Octombrie 2008, ora 15:21
Comportamentul cumparatorului din piata imobiliara
Tot ce este scris este adevarat, dar nu se pomeneste nimic despre "serviciile" oferite de agentiile imobiliare care au angajati ce nu-si doresc altceva decat vanzarea, acest lucru avand repercursiuni asupra cumparatorului care nu beneficiaza de nici un sfat referitor la constructie.
Se poate sa ma insel, se poate sa existe un procent mic, foarte mic de agentii a caror angajati sa ofere serviciul dorit de cumparator cat si de vanzator.
Preturile locuintelor au ajuns la acest nivel si din cauza agentiilor imobiliare care nu te consiliaza in nici un fel (in categoria celor care au nevoie de consiliere intra si vanzatorii imobilelor), astfel daca un propietar a auzit ca apartamentul vecinului a fost vandut cu o suma, cere cel putin aceeasi suma fara a tine cont de imbunatatirile si dotarile pe care le are imobilul sau.
In aceasta situatie ar trebui sa intervina agentia care sa consilieze propietarul sa-i explice ca pretul cerut este aberant, dar din contra agentia permite asa ceva si, in plus, stimuleaza propietarii sa-si evalueze singuri imobilele deoarece - stie toata lumea - sunt platite (agentiile) din comisionul fiecarei parti aflate in schema aceasta de vanzare cumparare.
O alta problema, stiu ca in tarile mai dezvoltate agentia se ocupa si de actele de vanzare cumparare ti le aduc gata semnate, aici nu se intampla asa ceva in afara faptului ca nu stai la coada notarului esti servit primul.
Sper ca pana la urma romanii sa inteleaga ca Romania nu este Franta, Germania, Austria, etc. si nu avem cum sa avem aceleasi preturi la imobile ca in aceste tari atata timp cat puterea de cumparare este mult mai mica.

  Inapoi la articolul Comportamentul cumparatorului din piata imobiliara: grabit si emotiv

Setari Cookie-uri